Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLEMIKA

Jedna škola na udaru kritika: 'Ako vam dijete kašlje i šmrče dovedite ga u školu'

škola
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
03.12.2016.
u 17:10

No, liječnici ipak nisu skloni ovakvim savjetima jer to može biti vrlo opasno

U jednoj školi u Britaniji zamjenica ravnatelja Karina Garrick roditeljima kao i nastavnicima je uputila savjet koji je naišao na hrpu kritika. Naime njena ideja je ali i uputa svima je to da bi djeca trebala ići u školu bez obzira na kašalj ili prehladu.

"Kašalj i prehlada su uobičajeni za zimu, i nema razloga za djecu i nastavnike da ostanu kod kuće", stoji u uputama koje je napsiala Garrick. "Budite sigurni u to da što su djeca više izložena mikrobima to će njihov imunološki sustav biti jači kada budu stariji", poručila je između ostalog. 

Potencijalno opasno

No liječnici ipak kažu da je to "potencijalno opasno" jer može doći do širenja prehlade, ali i do komplikacija kod djece. Ako dijete koje ima prehladu ili kašalj ne ode liječniku, to se može zakomplicirati i tada dijete završi u bolnici komentirao je ovaj slučaj liječnik Marimuthu Velmurugan. Smatra i da samo kvalificirana medicinska sestra u školi može procijeniti hoće li dijete ostaviti u školi, dok roditelji moraju koristiti svoj instinkt i razmisliti što učiniti. 

Ali zamjenica ravnatelja Garrick rekla je da kašalj i prehlada nisu razlog da se ne dolazi u školu. "Mi idemo na posao, tako da djeca trebaju doći u školu", poručila je."Ako dijete samo šmrče u redu je da dođe u školu. Na kraju je poručila da u školi imaju mjere sigurnosti za djecu te da traže do roditelja roditelje da budu razumni, piše Metro.

> > Znanstvenici na pragu velikog otkrića: U budućnosti nas više neće mučiti obična prehlada?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije