Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOKOBNO PROROČANSTVO

Nostradamus je ovim odlomkom predvidio skorašnje terorističke napade i propast mirovnih snaga?

Karta svijeta
Foto: Pixabay
23.02.2017.
u 13:50

Hoće li se obistiniti?

Nostradamus, najslavniji od svih proroka i opskurni liječnik iz 16. stoljeća i dalje pobuđuje pozornost, a zanimanje za njegove proročke stihove raste nakon ulaska čovječanstva u 21. stoljeće.

Određeni ulomak iz knjige njegovih proročanstva može se s lakoćom smjestiti u sadašnjost, no dano objašnjenje predviđa upravo ono čega se svijet pribojava: rast islamskog fundamentalizma i propast mirovnih snaga koje bi spriječile daljnje terorističke napade.

Zlokobni citat glasi:

'Zbog nemara napalo 5 zemalja Francusku.
Tunis, Alžir uzburkali Perzijanci (Iranci).
Leon, Sevilla i Barcelona propali.
Neće imati flotu zbog Mlečana.'

Proročanstvo nagovješćuje da će Francusku napasti pet zemalja, ili teroristički, ili izravno, i jasno se naznačuje da će to biti islamske zemlje. Doznajemo imena dviju - Tunisa i Alžira - čijim će postupcima upravljati treća - Iran

Kako bi se razumjelo spominjanje Mlečana i izostanak zaštitne flote, treba se vratiti u ranije povijesno razdoblje i shvatiti da se Nostradamus, vjerojatno, poslužio alegorijom.

Tijekom 15. stoljeća Mleci su dosegnuli vrhunac svoje moći, stekavši znatne pobjede i stvorivši snažnu pomorsku flotu. U povijesti je venecijanska laguna poslužila kao veliko trgovačko središte između Istoka i Zapada i mletački su ratni brodovi štitili trgovačke konvoje što su plovili Sredozemljem.

U 16. je stoljeću Mletačka država još nadzirala važne dijelove južne Europe, uključivši Krf, Kretu, Cipar i velik dio jadranske obale od Venecije pa sve do Drača.

U Nostradamusovim su očima, možda, 'Mlečani' bili pogodan izraz za oznaku budućih sredozemnih mirovnih snaga koje se neće uplesti i obuzdati vojnu opasnost iz sjeverne Afrike, što će dovesti do propasti dijelova Španjolske i napada na južnu Francusku.

>> Evo kojih je 7 događaja Nostradamus predvidio za 2017. godinu

>> Sudar koji će tlo pretvoriti u oceane lave: Mjesec će biti taj koji će uništiti Zemlju!

Komentara 2

RI
ribar110
15:11 23.02.2017.

Clanak vrijedan paznje i dubokog razmisljanja.Uozbiljite se molim Vas.

PS
ps25
14:59 23.02.2017.

Nakon koliko kod vas lazni prorok izgubi kredibilitet? Prije mjesec dva ste imali brilijantno tocno pogodjeno "prorocanstvo" da je Obama zadnji predsjednik SAD-a, takodjer od ovog samoprozvanog proroka. I jos nesto, 99% ce te obrisati ovaj komentar jer je istina, ali zalosno je da imate golotinje vise nego index. Na sto ste spali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije