Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuvali ga 224 godine

Nespretnjaković razbio 77.615 dolara vrijednu bocu konjaka

alkohol
Arhivska fotografija
26.07.2012.
u 13:05

Neimenovani poslovnjak naručio je dvije čaše raritetnog pića koje po komadu stoje 7839 dolara. Kada mu je konobar donio bocu, kupac se naglo ustao kako bi je promotrio izbliza, no zapeo je te je srušio na pod.

Vlasnici londonskog kluba Playboy i te kako imaju razloga za nezadovoljstvo jer je jednom posjetitelju nedavno pošlo za rukom razbiti 224 godine staru bocu vrhunskog konjaka čija je vrijednost procijenjena na vrtoglavih 77.615 američkih dolara ( približno 477.000 kuna).

Huffington Post piše da je neimenovani poslovnjak naručio dvije čaše raritetnog pića koje po komadu stoje 7839 dolara. Kada mu je konobar donio bocu, nespretnjaković se naglo ustao kako bi je promotrio izbliza, no zapeo je te je srušio na pod. Sve se dogodilo u trenu pa šokirani konobar nije stigao učiniti ništa da bi spasio stvar, tek je mogao promatrati kako se boca razbija u komadiće i skupocjeno piće razlijeva po podu.

Da stvar bude strašnija, boca Clos de Griffier Vieuxa nije bila osigurana, a sljedećeg tjedna njezin je sadržaj trebao upotrijebiti i čuveni poznavatelj pića Salvatore Calabrese koji će za Guinnessovu knjigu rekorda izmiješati najskuplji koktel na svijetu.

– Svi smo se smrzli kad smo doznali što se dogodilo. Ne zbog novca koji je otišao u vjetar nego zbog djelića povijesti koji smo izgubili – komentirao je Calabrese incident koji je počinitelju i stalnom gostu kluba očito oprošten.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:38 26.07.2012.

Kakave ima veze da li se razbilo ili ga popila neka budala koja je spremna dati toliki novac za litru nicega dok ljudi umiru od gladi ?! Drago mi je da sopilo od pod !

JS
ja sam gladan
13:47 26.07.2012.

Sad neću moći spavati. Nespretnjaković jedan. A taj povijesni napitak trebao je proći put kroz grkljane, mjehure i luleke bogatih i pijanih mamlaza. Kakva šteta!

BO
bomba
13:49 26.07.2012.

naručio dvije čaše konjaka po cijeni od 7839 $. E neka je razbio jer ja mislim da je ovo prevara. Još se sjetim Matana i one čuvene naš je dobar ali vrancuski je vrancuski. Tko zna koji se konjak tuu sipao i prodavao po toj cijeni čaša 7839$. Nema više boce teško je varati na novim bocama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije