Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravila vratiti

Nakon 67 godina vratila posuđenu knjigu i izbjegla 24.000 dolara kazne

Foto: Pixabay
1/3
29.04.2016.
u 22:40

Rok za vraćanje knjige bio je prije više od 24 000 dana, a kaže da je bila malena kad ju je posudila i da nije stigla vratiti knjigu

Knjiga 'Myths and Legends of Maoriland' posuđena je 1948. godine, a jedna Novozelanđanka odlučila ju je vratila u knjižnicu i to nakon 67 godina.

Rok za vraćanje knjige bio je prije više od 24 000 dana, a kaže da je bila malena kad ju je posudila i da nije stigla vratiti knjigu, piše Guardian.

Doduše, članica knjižnice neće morati platiti kaznu jer je knjigu posudila dok je bila dijete, a kako kaže knjižničarka, djeci ne naplaćaju kazne za zakašnjeli povrat knjiga. 

Ali, da je knjigu posudila kao odrasla osoba, današnja kazna iznosila bi čak 24.605 dolara.

>> I Zagrepčani znaju da je najbolji bijeg od briga onaj u knjigu

>> Marljivi učenici robote pretvorili u nogometaše

Ključne riječi

Komentara 3

TH
than
00:15 30.04.2016.

Eto, a kod nas bio dijete ili ne, eto ti kazne... Dosla bi i ovrha.....

BA
bađo15
09:51 30.04.2016.

Kod nas postoje dani u knjiznicama(radi se o jednom danu u godini) kada mozes vratiti knjigu i ne moras platiti ma koliko ti dugovanje bilo :)

ZI
zion1
11:15 30.04.2016.

Potřebujete úvěr ??? Naše firma je název Zion Financial Services Limited, dáváme z úvěrů, které mají zájem zákazníků, které hledají pro úvěry s cílem zlepšit jejich podnikání, můžeme vám pomoci s úvěru až do výše €15 milionů. Můžeme vám pomoci půjčováním vám peníze, začít podnikat nebo rozšířit své stávající podnikání, nabízíme také osobní úvěry, auto úvěry, podnikatelské úvěry, hypoteční úvěry, zemědělské úvěry nebo půjčky z jakéhokoliv důvodu atd Pokud potřebujete půjčka dnes kontaktujte nás. Můžeme půjčit až 15 milionů eur. Napište nám aplikovat: zionloan1@gmail.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije