Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUTJEŠNI PAR

Velika tuga: 62 godine su zajedno, a sada su ih prisilno razdvojili

Bračni par
Foto: Facebook
1/3
26.08.2016.
u 13:10

Rastanak im je teško pao, a svaki put kad se napokon vide, počnu plakati. Obitelj je očajna.

Wolf Gottschalk (83) i njegova 81-godišnja žena Anita sreli su se još kao tinejdžeri u jednom njemačkom stambenom bloku i bili nerazdvojni čitav svoj život.

Sve dok nije došlo vrijeme za starački dom. Nijedan dom nije mogao primiti njih oboje, pa posljednjih osam mjeseci ovaj jedinstven par živi odvojeno, prenosi Metro.Co.Uk.

Svaki drugi dan, u pola sata dugoj vožnji automobilom, članovi obitelji voze Anitu kako bi mogla vidjeti svoga muža. On je u ranim stadijima demencije, a ona postaje sve više i više nepokretna.

Rastanak im je teško pao, a svaki put kad se napokon vide, počnu plakati. Obitelj je očajna.

"Moja ga baka sada ne može ni poljubiti za laku noć. On je zove raznim nadimcima, njegov je maleni miš, kad god je vidi", rekla je jedna od unuka.

Sada kada se Wolfovo pamćenje pogoršava, potrebno mu je da vrijeme provodi sa svojom ženom. Vlasti poduzimaju sve kako bi ovaj slučaj postao prioritet i da ponovno ujedine supružnike. 

>> Bandić: Povećat ćemo mirovine najugroženijih skupina od 5 do 20 posto

Komentara 13

Avatar fredi
fredi
13:35 26.08.2016.

Baš tužno! Nadam se da će im ipak omogućiti da i kraj života dočekaju skupa. Iako, ako to nisu uspjeli za osam mjeseci, bojim se da se baš i ne trude.

DU
Deleted user
14:02 26.08.2016.

A zašto nijedan dom nije mogao primiti oboje? Vjerojatno su specijalizirani pa imaju samo određene kategorije štićenika. Prejadno. Tako će biti i kod nas jer privatni domovi odlučuju se na štićenike za koje je skrb lakša i jeftinija. Dementni ili nepokretni ne spadaju u tu kategoriju. I tu dolazi do izražaja uloga države-grada da od prihoda koje ubire ( i od tih sada potrebitih) izgradi dovoljno gradskih domova. Siroti ljudi, Još to kratko koliko ju prepoznaje, neće moći vidjeti svoju suprugu, a ona će patiti i brinuti kako mu je

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:30 26.08.2016.

U Njemačkoj nama Bandića i odmah nerješivi problemi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije