Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unosan posao

Na zabranjenim automatima zaradili više od 350 tisuća kuna; pomogao im i poreznik

automat klub,osijek
30.05.2016.
u 16:45

Unosan posao organizirala su dvojica muškaraca koja su u dogovoru s vlasnicima ili korisnicima zagrebačkih ugostiteljskih objekata, a bez odobrenja Ministarstva financija postavljali nedozvoljene automate, ali im i dojavljivali vrijeme porezno-policijskog nadzora.

Zbog postavljanja nedozvoljenih automata za igre na sreću po zagrebačkim kafićima Uskok je podigao optužnicu protiv 20 ljudi, uključujući i jednog višeg poreznog inspektora, tereteći ih da su u godinu dana na tom ilegalnom poslu u sastavu zločinačkog udruženja zaradili više od 350 tisuća kuna.

Unosan posao organizirala su dvojica muškaraca koja su u dogovoru s vlasnicima ili korisnicima zagrebačkih ugostiteljskih objekata, a bez odobrenja Ministarstva financija postavljali nedozvoljene automate, ali im i dojavljivali vrijeme porezno-policijskog nadzora.

Među optuženima se našao i viši porezni inspektor za nadzor igara na sreću iz zagrebačkog područnog ureda, koji je u više navrata organizatorima otkrivao podatke o planiranim porezno-policijskim nadzorima, o čemu su oni potom obavještavali vlasnike i voditelje ugostiteljskih objekata kako bi prije porezno-policijskog nadzora uklonili nedozvoljene automate za igre na sreću.

Četvrto i peto okrivljeni su pak po nalogu organizatora u više navrata iz skladišta prevozili nedozvoljene automate i postavljali ih u ugostiteljske objekte.

Okrivljene vlasnike i korisnike ugostiteljskih objekata posjećivali su organizatori ili njihovi pomoćnici, koji su preuzimali dio zarade od nedozvoljenih automata. Dvojac je tako, prema sumnjama Uskoka, za sebe i druge okrivljenike od studenoga 2013. do studenoga 2014. pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 366 tisuća kuna.

>> Sretni kladioničar osvojio 998.400 kuna!

>>  Najveći je dobitak političara kratko pamćenje birača

Ključne riječi

Komentara 2

PU
Puflec
17:05 30.05.2016.

kako je to unosan posao ako 20 ljudi zaradi 350 000 kuna u godini dana? To je 17500 kn po glavi. Ni kriminalci više ne kradu kao nekad. Političari sve uzmu prije.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
16:57 30.05.2016.

vezi sliku za sebe rodjaka i priku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije