Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u samo 7 dana

Mladić koji umire od raka uspio prikupiti 8,7 mil. kn za oboljele!

Steven Sutton
Foto: Youtube Screenshot
1/2
24.04.2014.
u 15:36

Stephen Sutton (19) iz engleskog grada Birminghama boluje od karcinoma debelog crijeva, a zakladu Teenage Cancer osnovao je nakon što je 2010. saznao da ima smrtonosnu bolest

Oboljeli mladić koji umire od raka ostvario je jučer svoj cilj i prikupio 8,7 milijuna kuna za tinejdžere oboljele od zloćudne bolesti!

Stephen Sutton (19) iz engleskog grada Birminghama boluje od karcinoma debelog crijeva, a zakladu Teenage Cancer osnovao je nakon što je 2010. saznao da ima smrtonosnu bolest. Mladić je tada imao samo 15 godina. Operiran je, no bolest se podmuklo vratila. Liječnici su mu tada otkrili da mu je preostalo nekoliko godina života. Unatoč pesimističnoj prognozi, Stephen se nije prepustio očaju. Postao je motivacijski govornik i počeo posjećivati škole gdje je vršnjacima pričao o svojoj bolesti.

Prošlog tjedna objavio je da mu je posljednja želja prikupiti milijun funti za oboljelu djecu. Nju su mu uslišili mnogobrojni prijatelji i pratitelji njegove stranice JustGiving koji su u samo tjedan dana uplatili vrijednu donaciju. Jedan od njih je i komičar te TV voditelj Jason Manford koji je donirao 10.000 funti i pozvao sve ljude da nastave i dalje uplaćivati novac u Zakladu.

- Hvala vam puno svima. Ovo mi je oduzelo dah - poručio je dobrotvor iz bolničkog kreveta dok je zaklada na tvitala: 'BREAKING: Uspjeli smo! Milijun funti! Ne možemo vam dovoljno zahvaliti!'

>>Dobri ljudi uljepšali Uskrs Čovićima iz Posavskih Pogajaca
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije