Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuz na visini

Letio u VIP klasi koji košta 130.000 kuna – evo kako je to izgledalo

Derek Low
Foto: Derek Low
1/3
01.10.2014.
u 17:31

– Kad smo napokon sletjeli u New York, nisam htio izaći iz aviona – rekao je Derek na svom blogu

Singapore Airlines je 2008. uveo najluksuzniji razred, viši od prve klase, dostupan na komercijalnim letovima. VIP tretman nude u avionima tipa Airbus A 380, a postali su prva komercijalna aviokompanija koja u ponudi ima i bračni krevet.

Cijena karte u toj klasi stoji i do 23.000 dolara (oko 130.000 kuna) pa većini ljudi taj luksuz ostaje nedostižan. No, ne i za mladog poduzetnika Dereka Lowa koji se dosjetio kako i on može isprobati kako lete top-bogataši.

Naime, Derek je prošlog mjeseca prikupio dovoljno milja koje je mogao zamijeniti za let u VIP klasi Singapore Airlinesa, a svoje iskustvo je sa svima podijelio na blogu.

Kada je došao na check-in, dočekalo ga je nekoliko pripadnica osoblja koje su ga odvele u privatnu sobu u kojoj su ga svi pozdravljali oslovljavajući ga imenom.

– Nisam bio gladan, no čuo sam recenzije o restoranu pa sam naručio čašu šampanjca i  jela od piletine, jastoga, govedine, kao i smoothie od manga – napisao je Derek nakon čega su ga ispratili u njegov odjeljak aviona koji je zapravo prava luksuzna soba.

Tamo je dobio čašu Dom Pérignona i dnevni tisak. – Tu su mi svi članovi posade došli predstaviti se, a među njima je bio i Zaf, glavni stjuard koji mi je rekao da su u 12 VIP odjela samo tri putnika te se našalio da ako želim mogu imati na raspolaganju spavaću sobu, blagovaonicu i dnevnu sobu i ja sam odabrao blagovaonicu – ispričao je Derek na svom blogu, piše news.com.au.

Tada je krenulo istraživanje što je sve dostupno na letu, poput slušalica, kozmetičkih potrepština, papuča, pidžama, filmova za gledanje, ali i skupocjene vrste kave i čajeva... Zatim je uslijedio ručak od nekoliko sljedova, razgledavanje aviona i spavanje na bračnom krevetu...

– Kad smo napokon sletjeli u New York, nisam htio izaći iz aviona – rekao je Derek.

>> Prodaje se najskuplji stan: Četvorni metar vrijedi 13.400 eura!

>> Zavirite u ploveći luksuz oko kojeg milijarderi vode rat!

Komentara 8

BA
bajo2
18:33 01.10.2014.

bar da se srusi u u polje kupusa ,u sezoni berbe. u sjevernoj korei, i da svi prezive!

Avatar drug lenjin
drug lenjin
22:09 01.10.2014.

Otići će dva metra pod zemlju isto kao i ja.Može imati novca i luksuzirati se koliko hoće ali čeka ga dva metra majčice zemlje.

AA
aabbcc
09:10 03.10.2014.

Gadafi je imao bolje uredjen avion i ovi novi mu nisu jos ravni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije