Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksperiment

Kraj majke, brata i supruge prošli kao pored 'turskog groblja'

Foto: Youtube Screenshot
1/2
24.04.2014.
u 08:19

Pomalo zastrašujući društveni eksperiment proveden u newyorškim četvrtima Tribeca i Soho pokazuje koliko smo neosjetljivi na beskućnike oko nas, pa čak i ako je riječ o članovima vlastite obitelji

Kad bi se član vaše obitelji prerušio u beskućnika, biste li ga prepoznali? Upravo je to pitanje u središtu kampanje "Učinimo ih vidljivima" u kojoj je nekoliko sudionika "mrtvo-hladno" prošlo pokraj svojih majki, očeva i sestri prerušenih u beskućnike.

Pomalo zastrašujući društveni eksperiment proveden u newyorškim četvrtima Tribeca i Soho pokazuje koliko smo neosjetljivi na beskućnike oko nas, pa čak i ako je riječ o članovima vlastite obitelji.

Marketinška agencija unajmila je glumce za potrebe snimanja dokumentarca i bez njihova znanja kontaktirala članove obitelji koji su pristali glumiti beskućnike. Kakve su bile njihove reakcije nakon što su saznali kraj koga su prošetali kao "kraj turskog groblja", pogledajte u videu.

>> Papa beskućnicima dijelio čestitke i 50 eura

Ključne riječi

Komentara 8

MI
Milkica
13:14 24.04.2014.

A sad se stavite u ulogu prolaznika. Možda su "olako" prošli zato što smatraju da je nepristojno buljiti. Pogotovo kad je netko beskućnik. Zar bi trebalo buljiti u face tim ljudima tako da im bude još više neugodno? Kretenarija od "eksperimenta".

AJ
ajmo
09:44 24.04.2014.

Eto u šta se pretvaramo . Tko god ovo vidi i zamisli se u toj situaciji i ako mu ne krene suza u ozbiljnim je problemima .

MB
Marlon Brando
11:53 24.04.2014.

"Ništa nije prljavije od čistog samoljublja".-Marguerite Yourcenar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije