Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da ne povjeruješ

Kineski mediji: Smog je dobar zbog najmanje pet razloga

Smog u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
23.01.2014.
u 10:48

Kineski mediji izvijestili su o razlozima zašto je smog, u kojem se Kinezi "guše" posljednjih tjedana, zapravo – dobar!?

Poznato je da vlade i mediji koriste razne spinove kako bi svijet naizgled bio ljepše mjesto nego što jest, a Kina je pokazala da i ona ima "talenta" za takve stvari. Naime, kineski mediji izvijestili su o razlozima zašto je smog, u kojem se Kinezi "guše" posljednjih tjedana, zapravo – dobar!?

Ovo je pet razloga koje je naveo kineski CCTV:

1. Smog ujedinjuje kineski narod

2. Smog čini Kinu jednakijom

3. Smog podiže svijest građana o troškovima gospodarskog razvoja Kine

4. Smog ljude čini duhovitijima

5. Smog čini da ljudi imaju više znanja (o stvarima poput meteorologije i pojavama poput sumaglice)

The Global Times, koji izdaje list kineske komunističke stranke Peoples Daily, istaknuo je da smog ima i obrambeni karakter, prenosi Yahoo News. – Smog ima utjecaja na ljudsko zdravlje i svakodnevni život, no na ratištu on može poslužiti kao prednost u vojnim operacijama – navodi se u članku. Kao primjer dane su vojne operacije na Kosovu i u Saudijskoj Arabiji u kojima se smog koristio za zavaravanje protivnika. Ovo kinesko izvješće prolomilo se svjetskim medijima, naravno uz podsmijehe, a nisu ga poštedjele ni društvene mreže.

>> Oblak od Pekinga do Šangaja: Zagađenje u Kini vidi se iz svemira!

>> Zbog smoga modelima je ugroženo zdravlje

Ključne riječi

Komentara 6

DO
downunder
11:14 23.01.2014.

Hehe vidi se da su komunjare svugdje isti, Kinezi pricaju kako je smog dobar, a nama Grcic prica kako je super sto nam je BDP pao 1 %.

ĆA
ćaćaća
11:37 23.01.2014.

što se sve narodu ne može prodati...

Avatar MK
MK
11:10 23.01.2014.

...jedino me cudi da se Ivanka Toma nije javila, da je "smog" uza sve jos i dokaz da se Josipa Perkovica nesmije izruciti Njemackoj. ...a siguran sam da bi se i Nobilo sa njom u tom slucaju slozio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije