Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠESTA GENERACIJA

Kanađanka postala pra-pra-prabaka u 96-oj godini!

Vesela obitelj
Foto: Caroline Wagner/CBC
1/3
05.12.2016.
u 11:10

- Jedva sam dočekala da se rodi beba, jer se radi o našoj šestoj generaciji - kazala je zadovoljna gospođa Vera, koja se s ostalim članicama obitelji viđa jednom mjesečno u kanadskom gradu Lethbridgeu, gdje žive četiri od njih šest.

Kanađanka Vera Sommerfeld (96) ovog Božića ima posebnog razloga za slavlje. Naime, ona je nedavno postala pra-pra-prabaka, nakon što se prije dva mjeseca rodila mala Callie, šesta generacija u njihovoj obitelji, piše BBC.

Guinessov rekord je sedam generacija

- Jedva sam dočekala da se rodi beba, jer se radi o našoj šestoj generaciji - kazala je zadovoljna gospođa Vera, koja se s ostalim članicama obitelji viđa jednom mjesečno u kanadskom gradu  Lethbridgeu, gdje žive četiri od njih šest. Calliena mama Alisa Marsh ima 20 godina, baka Amanda Cormier 39, prabaka Grace Couturier 59, a pra-prabaka Gwen Shaw 75. Guinnessov rekord u neprekinutom generacijama je sedam, no i šest generacija je iznimno rijetko, pogotovo kad su sve osobe u generaciji žene. Alisa se lani udala za supruga Logana, a odmah nakon udaje ju je njena pra-prabaka počela ispitivati kad će roditi.

- Nadam se da ću imati još djece i da ćemo se još dugo godina ovako okupljati - kazala je BBC-ju Alisa.

>>Najstarija osoba na svijetu otkrila tajnu dugovječnosti

Komentara 5

GR
grodar
11:24 05.12.2016.

Ovaj kauc place

HL
hlibit
11:17 05.12.2016.

...i kaj je tu cudno...pa nije mama postala

NI
Nikomah95
11:45 05.12.2016.

Neš' ti čuda! Ima čukun čukun baka od 53 godine u Međimurju koliko vam srce hoće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije