Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak prirodi

Kanađani šest sati spašavali nasukanog kita ubojicu

Foto: Youtube Screenshot
1/8
26.07.2016.
u 23:45

Prolaznik je slučajno čuo glasanje životinje i odlučio joj uskočiti u pomoć. Kitu su pomagali sljedećih šest sati.

Šest tona teška orka nasukala se tijekom oseke na stjenovitu obalu u zaljevu Hartley Bay u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji.

Prolaznik je slučajno čuo glasanje životinje i odlučio joj uskočiti u pomoć. Spašavanju su se pridružili i zaštitari Harley Bayja i organizacije Whale Point, koji su orci pomagali sljedećih šest sati, koliko je njihov uporan podvig trajao.

Znanog kita ubojicu prekrivali su tkaninom da ga zaštite od sunca i polijevali vodom iz spremnika, sve dok se ponovno nije pojavila plima koja je orku podigla sa stijene i vratila u prirodu gdje pripada.

 

>> Kod Vlašića na otoku Pagu prijepodne viđen veliki kit

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:56 29.07.2016.

Mene zanima koju službu u Hrvatskoj nazvati zbog spašavanja životinja? Već mi se događalo da želim pomoći životinji a nemam pojma koga nazvati, kad u Hr ne postoji služba za spašavanje životinja.

GI
Gips
07:41 27.07.2016.

Eto, ko iseli iz Hr može spašavati i kitove u Kanadi. Ovdje nikad nemoš nać taki poso osim preko veze ako znaš nekog kita u saboru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije