Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hong Kong

Jia Jia, najstarija panda na svijetu, proslavila svoj 37. rođendan

panda
Reuters/PIXSELL
29.07.2015.
u 00:15

Istodobno je 29. rođendan slavio i njezin dugogodišnji partner An An

U nastambi za pande u zoološkom vrtu u Hong Kongu jučer je vladala slavljenička atmosfera. Jia Jia, najstarija živuća divovska panda na svijetu, proslavila je jučer svoj 37. rođendan. Uz velike količina najslasnijih bambusovih mladica, ona je dobila i sladolednu tortu od povrća. Istodobno je 29. rođendan slavio i njezin dugogodišnji partner An An.

Ovaj par panda do 1999. godine živio je u Kini, a tada ih je Peking kao dar poslao u Hong Kong, koji se te godine ujedinio s Kinom. Oni do sada imali šest mladunaca, a četvero ih još je na životu. Glavni veterinar zoološkog vrta u Hong Kongu kaže da pande u prosjeku žive 20 godina, a da ih samo osam, od ukupno 400 panda koje ne žive u svom prirodnom staništu, ima više od 30 godina. On naglašava da je to izuzetno visoka dob za divovsku pandu. Da je pripadnik ljudske vrste, Jia Jia bi imala 110 godina. Muče je zdravstvene tegobe koje imaju i ljudi njezine dobi. Pati od visokog krvnog tlaka, muče je i artritički bolovi. No ipak, naglašava njezin veterinar, Jia Jia je zapravo izuzetno zdrava za svoju dob.

>> Zoološki vrt počastio životinje smrznutim poslasticama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije