Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO I DOLAZAK NA INAUGURACIJOM

Jedlička: Liberland očekuje odlične odnose s Trumpom

liberland
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
06.12.2016.
u 20:49

Američki mediji Jedličku i Liberland smatraju simpatičnom pričom, no ipak i kategoriji dobre šale

U poplavi diplomatskih aktivnosti koje očekuju novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa pojavila se i jedna koja bi se, u najmanju ruku, mogla nazvati šalom. Naime, samoproglašeni predsjednik samoproglašene države Liberland Vit Jedlička objavio je kako očekuje odlične odnose sa SAD-om sada kad je za predsjednika izabran Donald Trump.

Jedlička je, piše Washington Post, objavio kako između Liberlanda i predsjednika Trumpa postoje brojne sličnosti i poveznice, a znakovito je, kaže, što su obojica držala govore na istoj konferenciji u Las Vegasu prošle godine.

Osim što je najavio prisne odnose s Trumpovom administracijom, Jedlička se, prema vlastitim riječima, priprema sa svojim suradnicima posjetiti Trumpovu inauguraciju u siječnju. Čak je navodno uspostavio kontakt s ljudima iz organizacijskog tima.

No, kako piše Washington Post, Jedlička bi mogao imati mali problem s obzirom na to da Sjedinjene Države nisu priznale Liberland kao suverenu državu. Štoviše, nijedna država na svijetu nije priznala Liberland, a kako stvari stoje, i neće jer je riječ o teritoriju između Hrvatske i Srbije koji je Jedlička, zbog još neriješenog graničnog pitanja između dvije države, iskoristio za proglašenje fantomske tvorevine. 

>> Vid Jedlička uhićen nakon ulaska na teritorij Liberlanda

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar istina007
istina007
00:06 07.12.2016.

21 godina je prošlo od rata a da teritorije još nisu sredili bruka i sramota. Dačemo dam stranci oduzimaju teritorije. A zašto ne biLiberland da pripada i Hrvatskoj i Srbiji a da oni koji sad tamo vladaju nek plačaju porezz i nek plačaju stranci boravištu taksu a pate bi se delila jel ovako neki stranci se obogate.

BO
Bogodol
07:01 07.12.2016.

Večernji je nekada bio dobra novina, u zadnjih 10-tak godina se srozao no objavljujuć ovakve vjesti otišao je ispod nivoa 24-sata koji spada u naj niži nivo vjesti. Objavljivat ovakve vijesti, ne smijem ih nazvat pravim imenom ne bi smjela neka novina koja pokušava biti koliko-toliko ozbiljna novina.

Avatar Cathriné
Cathriné
17:36 14.01.2017.

Ja bih uputila naše vlasti i eventualno srbijanske, da pogledaju tu stranicu od Liberlanda, na njoj se nalazi forum s temama, na brojnim jezicima, a između ostalih i na arapskom, na njemu se često uočavaju riječi terorizam i kupnja putovnica i osobne. Pa pozabavite se time, jer nas strane novine ismijavaju a o sigurnosnim aspektima da ne govorimo, jer bi mogli na istoku države imati novu islamsku državu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije