Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi portret

Je li Isus zapravo izgledao ovako?

isus
Foto: Reuters/PIXSELL
15.12.2015.
u 11:10

Fotografiju je napravio Richard Neave, umirovljeni medicinski umjetnik sa Sveučilišta u Manchesteru koji je koristio forenzičku antropologiju kako bi dobio precizan portret Isusa Krista

Iako se prema Bibliji prikazuje kao visoki bijelac svijetlosmeđe dugačke kose, Isus možda nije izgledao baš tako.

Znanstvenici su, naime, pomoću forenzike napravili fotografiju Isusa koji je prema njima bio muškarac tamnije puti s kratkom crnom kosom i bradom. Isusov izgled je tako karakterističan za Židove s Bliskog istoka koji žive na području Galileje u sjevernom Izraelu, piše Mirror.

Fotografiju je napravio Richard Neave, umirovljeni medicinski umjetnik sa Sveučilišta u Manchesteru koji je koristio forenzičku antropologiju kako bi dobio precizan portret Isusa Krista.

On je koristio činjenicu da je, prije nego što su ga razapeli, Juda morao otkriti tko je Isus jer to nije htio učiniti nitko drugi od njegovih učenika. Neave i njegov tim istraživača došli su tako do lubanje Semita od izraelskih arheologa.

Pomoću rendgenskih snimaka od lubanje su napravili tzv. kriške te su računalom dobili mišiće i kožu na tipičnoj lubanji Semita.

Prema židovskoj tradiciji, Isus je imao kratku kovrčavu kosu i bradu, a ne svijetlu dugačku kakvim ga se inače opisuje.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

>> Papa Franjo: I Bog ima slabost, a to je da nas beskonačno voli

Ključne riječi

Komentara 132

MU
munjaaa
11:28 15.12.2015.

Daj ne ser....te nemate pametnije ljude za novine ili šta o čemu vi za ove svete blagdane

FR
franjo
11:42 15.12.2015.

Ako je Isus Krist sin Božiji onda on može izgledati kao njegov otac koji nije Židov i koga nije nitko ni vidio. Po majki Mariji je mogao da izgleda ali se nezna kako je ona izgledala. Neznam zašto baš prijee božićnih blagdana se želi pisati o Isusu? Nepobitna činjenica je da je on živio i to ateistima ne odgovara.

MR
mrki69tua
11:54 15.12.2015.

Ok oblik kostiju, ali dužina kostiju i brade su nacrtali po židovskoj tradiciji?!? WTF! Da ne govorim kako je svako druga vijest u Mirroru laž.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije