Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Balkanski Nostradamus'

Je li Baba Vanga predvidjela sukob u Siriji i 3. svjetski rat

Baba Vanga
Foto: wikipedia
20.04.2017.
u 09:59

Baba Vanga također je rekla da će Europa postati islamski kalifat do 2043., da će se komunizam vratiti do 2076. te da će 3005. biti rat na Marsu

Je li Baba Vanga, legendarna slijepa bugarska proročica koju neki zovu i balkanskim Nostradamusom, predvidjela sukob u Siriji i 3. svjetski rat, promašivši samo za jednu godinu?

Kako piše Mirror, Baba Vanga predvidjela je Brexit i jačanje Islamske države, a također je upozorila na sukob u Siriji, nuklearni rat i pad američkog predsjednika. Dok jačaju tenzije na liniji SAD – Sjeverna Koreja, teoretičari zavjere vjeruju da je proročica možda predvidjela i katastrofalan globalni rat.

Međutim, pitanje je koliko se uopće ova predviđanja mogu shvatiti ozbiljno s obzirom na to da su dosta općenita, pa se lako mogu primijeniti na širok raspon događaja.

Baba Vanga preminula je 1996. u 86. godini, a prije smrti iznijela je tmurno predviđanje o upotrebi nuklearnog oružja i 3. svjetskom ratu. Predvidjela je da će muslimanski ekstremisti napasti Europu 2016. godine te da će taj sukob početi s Arapskim proljećem 2010. Također je rekla da će u Siriji muslimani upotrijebiti kemijsko oružje protiv Europljana, što Mirror uspoređuje s napadom sarinom za koji Zapad optužuje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, a on odbacuje optužbe, iako u tom napadu nisu stradali "Europljani".

Baba Vanga također je rekla da će 45. predsjednik SAD-a, za kojeg danas znamo da je Donald Trump, biti suočen s krizom koja će dovesti zemlju na koljena. Rekla je da će svi položiti svoje nade u njega da završi krizu, ali da će se dogoditi suprotno – zemlja će propasti, a eskalirat će sukobi između sjevernih i južnih zemalja. Neki teoretičari spekuliraju da je mislila na Sjevernu i Južnu Koreju, iako se čini da je vjerojatnije da je mislila na savezne države SAD-a.

Baba Vanga također je rekla da će Europa postati islamski kalifat do 2043., da će se komunizam vratiti do 2076. te da će 3005. biti rat na Marsu. Potpuno je pogriješila u prognozama za Svjetsko nogometno prvenstvo 1994., rekavši da će u finalu igrati dvije ekipe koje počinju na "B", a na kraju je Brazil pobijedio Italiju s rezultatom 3-2.

>> 'Baba Vanga je prorekla kako je Obama posljednji američki predsjednik'

>> Leko: Nisam baba Vanga da mogu procijeniti što će biti s Milanovićem

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar milidobrović
milidobrović
15:04 20.04.2017.

baba vanga je predvidjela da će dvije stranke koje imaju po tri slova u imenu opustošiti zemlju Hrvatsku gore nego svi ratovi sto godina unatrag, da će se mladi raseliti po svijetu i narod izumirati, a ti ljudi bez morala ništa za to neće mariti nego će živjeti u dvorcima i sebe veličati.....

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:57 20.04.2017.

A niste li pisali prije tri mjeseca kako je ta baba predvidjela da je Obama posljednji predsjednik USA? I to tri puta u razmaku of dva tjedna? I kaj sad? Novinarska retrakcija?

VO
vorda400
11:27 20.04.2017.

Sto je todoric nije pitao kad ce mu agrokor propasti??? mozda bi prije prebacio lopticu na porezne obveznike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije