Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna priča

Ukrali mu iPhone u Americi pa postao slavan u - Kini

kinez
Foto: Matt Stopera/Twitter
1/4
01.04.2015.
u 21:43

Kad je godinu dana kasnije listao svoje fotografije primijetio je gomilu njih koje nije on snimio, među kojima mu je zapeo 'selfie' muškarca s narančama u pozadini

Kad je Amerikancu Mattu Stoperu prije nešto više od godinu dana ukraden mobitel, nije ni slutio kako će upravo zbog vlastite nesmotrenosti postati zvijezda na drugom kraju svijeta, piše BuzzFeed.

U veljači 2014. sjedio je u omiljenom kafiću te je stavio svoj iPhone na stol te ubrzo bez njega i ostao. Iako je pokušavao ući u trag nestalom telefonu na kraju se morao pomiriti s činjenicom da ga vjerojatno više nikad neće vidjeti.

Kad je godinu dana kasnije listao svoje fotografije primijetio je gomilu njih koje nije on snimio, među kojima mu je zapeo 'selfie' muškarca s narančama u pozadini.

Mattov prijatelj objasnio mu je kako je njegov iPhone vjerojatno završio u Kini, a muškarac sa slika koristi njegov iCloud račun. Matt je potom u Appleovom dućanu deaktivirao mobitel, a na internetu je objavio svoju priču koja je ubrzo prevedena na kineski te je završila na Weibu, kineskoj inačici Twittera.

I sam se pridružio kineskoj mreži te je uskoro stekao 100.000 sljedbenika i pronašao muškarca s fotografija kojeg su kineski tviteraši prozvali 'Brat Narača'. Ubrzo su dogovorili kako će ga Matt posjetiti, a kad je stigao u zračnu luku dočekali su ga brojni fotoreporteri te je shvatio da je u Kini postao pravi celebrity.

Njega i 'Brata Naranču' mediji su slijedili u stopu dok su posjetili njegov rodni grad, zasadili stablo naranče kao simbol prijateljstva i skupa otputovali u Peking. Između njih se u međuvremeno rodilo pravo prijateljstvo, a Matt ni dan danas ne može vjerovati kako je sve to zbog izgubljenog mobitela.

>> Poslao je poruku djevojci pretvarajući se da ima ljubavnicu. Evo što se dogodilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije