Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodič iz pakla

Iživljavala se na turistima jer nisu trošili više novca pa izgubila licencu

vodič
Foto: Youtube Screenshot
1/2
05.05.2015.
u 08:06

Video objavljen na YouTubeu pokrenuo je pravu lavinu komentara o sličnim iskustvima s vodičima na kineskim društvenim mrežama

Žena koja radi kao turistički vodič u Kini snimljena je kako se iživljava nad turistima zbog čega je izgubila dozvolu, javlja BBC. Žena je prijetila grupi turista kako će otkazati njihov sljedeći izlet ako ne potroše barem 3.000 juana svaki (oko 3.300 kuna).

 - Gdje vam je osjećaj savjesti i morala? Ako svi ne potrošite barem 3.000 juana, otkazat ćemo put u Xishuangbannau, a kompanija neće biti odgovorna za vaš povratak u Shenyang - kazala je u busu punom turista.

Video objavljen na YouTubeu pokrenuo je pravu lavinu komentara o sličnim iskustvima s vodičima na kineskim društvenim mrežama.

>>

Komentara 4

SI
simeeee
08:46 05.05.2015.

Ovo je vrhunac novinarstva, stave mi video na kineskom...haha odo do china shopa pa ce mi pajdo Lee sve prevesti:):)

PI
prava istina
11:51 05.05.2015.

Je da je očigledno malo pretjerala ali je i istina da su turisti mnogo puta zaista loši. Imam se prilike susretati s njima i dođe mi ponekad da bi im svašta rekla. Traže da im se dodvorava, kupuju bilo kakvu sitnicu rijetko, a i kada vas pozdrave postaje čudo. Ajd nisu baš svi takvi ali većina. Mnogi gosti u našem gradu misle da bi mi morali biti zadovoljni samo s time da su oni nas akceptirali i da je bitno da nas priupitaju da li imamo wc (napominjem, nije ugostiteljstvo, a što tek ugostitelji moraju trpjeti). Nikada nisam naputovanju preskočila da donesem pokoju sitnici, ali ovo što danas dolazi bar u RH je žalosno. Ja samo neznam kako im nije neugodno da kad uđu ne pozdrave, manje više niti ništa ne kupe, a po izlasku nema šanse da vam bar kimnu glavu. Niti imamo skupe sitnice, niti nisu kineske umnoževine a autohtone su, pa opet nije ok. Vrlo je žalosno kada kraj vas prolazi grupa od kojih najmanje 50 ljudi i niti ne okrenu glavu a kamoli da uđu i kupe. Ima iznimaka, ima i onih koji sjednu za radni stol i s nama roizvode, ali večina ništa, ko telci.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:45 05.05.2015.

Žena koja radi kao turistički vodič u Kini snimljena je kako se uz Boga i domoljublje iživljava nad turistima na nevino viteški način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije