Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preletio tisuće kilometara

Imao je samo djedov rodni list i avionsku kartu za Hrvatsku u potrazi za obitelji

Emilio Gladić
Foto: Nova TV
17.04.2014.
u 11:05

Sve što je imao bio je rodni list djeda Marijana Gladića koji je rođen na Dugom otoku. Sa 16 godina napravio je ono što i mnogi tada u njegovu kraju – spakirao se i otputovao trbuhom za kruhom u daleku Južnu Ameriku

Emilio Gladić, 26-godišnjak iz Argentine napustio je svoj rodni grad, roditelje, brata i sestru i uputio se u 11 tisuća kilometara daleku Hrvatsku, a sve u nadi da će pronaći rođake i doznati više o povijesti svoje obitelji.

– Bila je to mješavina osjećaja. U jednu sam ruku bio sretan, u drugu prestrašen. Ali jako sam htio to napraviti, doći u Hrvatsku", priznao je Emilio.

Sve što je imao bio je rodni list djeda Marijana Gladića koji je rođen na Dugom otoku. Sa 16 godina napravio je ono što i mnogi tada u njegovom kraju – spakirao se i otputovao trbuhom za kruhom u daleku Južnu Ameriku. Tamo je otvorio pekarnicu i osnovao obitelj, ali nikada nije zaboravio odakle je došao. Tako je djedov utjecaj učinio svoje pa i ne čudi što Emilio, koji je imao tek pet godina kada je Marijan umro, nije imao mira dok nije krenuo doznati više o svojim korijenima.

Stigao je u Zagreb i sada na Filozofskom fakultetu uči hrvatski jezik i priprema se za ispit za hrvatsko državljanstvo. Njegovu priču o potrazi donosi večerašnje Provjereno. S Emiliom su bili na Dugom otoku, gdje se pred kamerama upoznao sa svojim rođacima!

Po čemu su znali da je njihove krvi i koje će uspomene biti rezultat njegova hrabrog podviga, pogledajte večeras na Novoj TV u 22 sata.

>>Na tavanu pronašli pisma iz 1. svjetskog rata. Što je vojnik poručio djevojci?

>>Evo kako vam Instagram može pomoći da dobijete posao

Komentara 21

MU
mućanin1
12:10 17.04.2014.

Nije mi jasno zašto on mora na ispit za hrvatsko državljanstvo, dok se raznoraznim mrziteljima Hrvatske dijele šakom i kapom?!

LI
ličkimerkel
11:27 17.04.2014.

Lijepa priča.

KA
kafka
13:43 17.04.2014.

Dobro nam došao Emilio. . . . . . . . . . . Pozovi u Hrvatsku rodbinu i sve djevojke iz Argentine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije