Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ: NEUGODNA SNIMKA

Šokantno! Evo kako zapravo izgleda grč mišića!

mišić
Foto: Youtube
23.05.2015.
u 08:58

Dok sjedi i prolazi kroz agoniju grča, njegov mišić 'panično' pleše pa scena izgleda kao da unutar noge mladić ima strano tijelo

Evo što se zapravo događa kada vas uhvati grč mišića. Svi smo ga osjetili barem jednom, no ovaj korisnik Snapchata ga je i snimio.

Dok sjedi i prolazi kroz agoniju grča, njegov mišić 'panično' pleše pa scena izgleda kao da unutar noge mladić ima strano tijelo. Bilo bi skoro fascinantno, da nije tako bolno. Grč je zapravo nagla kontrakcija mišića. Naglo skraćivanje i zatezanje mišića uzrokuje onaj bolni osjećaj.

Grč može trajati od nekoliko sekundi do deset minuta, a tijekom tog vremena čovjek ne može kontrolirati mišić. Iako nije povezano ni sa čim, grč mišića liječnici najčešće vežu uz bolesti jetre, naporne vježbe i određene lijekove.

>>Mit ili istina: Istezanje prije trčanja sprečava ozljede

>>Ove namirnice i dodaci prehrani smanjuju visoki krvni tlak!

Komentara 4

QQ
qqqqqqq
09:22 23.05.2015.

Ovo je moj novi favorit među besmislenim člancima, dugo se nije pojavio ovakav, iako je konkurencija strahovita!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
14:15 23.05.2015.

Otkrio Ameriku!!

AN
andrijacatch
23:07 23.05.2015.

Baš to se meni događalo prilikom spavanja svakih nekoliko mjeseci. Onda sam kupio bolji madrac i sve je prestalo. I spavam kao beba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije