Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven razlog

Evo zašto neke pjesme slušamo bez prestanka, pa nam odjednom dosade

Foto: Pixabay
1/3
26.06.2016.
u 09:15

Razlog zašto iznenada je prestanemo slušati leži u potrebi da istražujemo i naučimo nove stvari. Vraćamo li se stalno na isto mjesto ne možemo učiti.

Kada izađe novi album ili pjesma koja nam se sviđa često je slušamo bez prestanka. Prati nas danima, bilo da smo u na putu ili doma, ali onda nam odjednom dosadi. Business Insider otkrio je zašto je tome tako. 

Svaki put kad slušamo glazbu mozak na nju i odgovara, posebice dijelovi mozga zaslužni za pokret, planiranje, pozornost i pamćenje i zato smo vrlo uključeni u slušanje te pjesme. Zbog toga ćemo je slušati ponovno, a sljedeći put mozak će lakše prepoznati pjesmu.

Razlog zašto je iznenada prestajemo slušati leži u potrebi da istražujemo i naučimo nove stvari. Vraćamo li se stalno na isto mjesto ne možemo učiti. Zato se javlja novi instinkt koji nas "tjera" da otkrijemo i zavolimo neku drugu glazbu. 

Ključne riječi

Komentara 1

KB
kreso.bogota1959
07:23 28.06.2016.

Ako mislite na mjuzu tipa Biber,Rihana,Brirney i slično u pravu ste...ali stare majstore poput Doorsa,Pinka,Zeppelina možete slušati milion puta i nikad dosta :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije