Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izračunao profesor

Do kraja stoljeća na Fejsu će biti više mrtvih nego živih

Facebook
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL
09.03.2016.
u 01:00

Profesor Sadikki do svoga izračuna došao je pod pretpostavkom da će se usporiti rast broja novih korisnika na Facebooku i da će najveća društvena mreža zadržati sadašnju praksu, prema kojoj profili preminulih korisnika ostaju aktivni

Na Facebooku će do kraja ovog stoljeća, točnije do 2098. godine, biti više mrtvih nego živih korisnika. Izračunao je to profesor Hachem Sadikki sa sveučilišta u američkom Massachusettsu, a prenijeli su svi tamošnji mediji.

Profesor Sadikki do svoga izračuna došao je pod pretpostavkom da će se usporiti rast broja novih korisnika na Facebooku i da će najveća društvena mreža zadržati sadašnju praksu, prema kojoj profili preminulih korisnika ostaju aktivni.

Trenutačna je situacija takva da se profil može obrisati samo ako netko ima korisničke podatke preminulog korisnika. Prema Sadikkijevu izračunu, Facebook, koji danas ima oko 1,5 milijardi korisnika, do 2098. godine postat će najveće virtualno groblje na svijetu.

Njegovu izračunu u prilog idu i podaci da je samo u Sjedinjenim Američkim Državama sedamdeset posto odraslih osoba otvorilo Facebook-račun, u Velikoj Britaniji taj je postotak još i viši, a najnovije procjene govore kako će diljem svijeta samo ove godine preminuti oko 970 tisuća korisnika ove društvene mreže. 

>>Novi 'Poslovni Facebook' mogao bi zamijeniti e-mail

>>Policija upozorava: Prestanite objavljivati fotografije djece na Facebooku!

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alphazulu99
08:31 09.03.2016.

Evo ja racunam da do kraja stoljeca (i prije) Facebook nece postojati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije