Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požalila se na bolove

Djevojčici (7) natekla cijela usta, zubar se šokirao kada je vidio zbog čega

Kod zubara
Foto: Ilustracija/ Thinkstock
20.11.2014.
u 18:14

– Naš primarni zadatak je bio da se toga riješimo – ispričao je dr. Ajoy Roychoudhary

Djevojčica (7) iz Indije požalila se na bolove u ustima, a kada ju je majka odvela zubaru, imali su što vidjeti. Djevojčici su bile natečene desni zbog kompleksnog odontoma, razvojne anomalije zubnog tkiva koje je izraslo na nepravilan način.

I dok djeca obično imaju 20 zuba, a odrasli 32, zbog ovakvog stanja zubar je malenoj Indijki iz usta morao izvaditi čak 202 zuba koji su bili višak. – Obično kod ovakvih stanja naiđemo na nekoliko abnormalnih struktura nalik zubima, no njih 202 u ustima 7-godišnjakinje je šokantno. Naš primarni zadatak bio je da se toga riješimo – ispričao je dr. Ajoy Roychoudhary s indijskog instituta za oralnu kirurgiju u New Delhiju, piše Metro news.

Djevojčica je bila podvrgnuta dvosatnoj operaciji, a dr. Roychoudhary je objasnio da je operacija bila vrlo delikatna jer je postojala opasnost da zbog puknuća vilice dođe do trajne deformacije. Obitelj djevojčice izvijestila je da je operacija prošla dobro, da se djevojčica oporavlja i opet može žvakati hranu.

>> Majka ostala u šoku kada je vidjela što joj je dijete donijelo iz vrta

>> Policajci rutinski zaustavili vozača pa ostali bez teksta kad su ga vidjeli

Ključne riječi

Komentara 4

ZA
zahira45
09:38 21.11.2014.

Pa draga majko zar nisi vidjela hrpu zuba koji niču? Užas.

Avatar mg940
mg940
09:25 21.11.2014.

Morski pes i čovjek?

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
20:13 21.11.2014.

u toj Indiji ima mutana više nego u cijelom svijetu zajedno,oni sigurno ni nemaju cirkuse da gledaju neobične stvari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije