Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštićena vrsta

Dječak (4) pao u nastambu gorile, zaposlenici upucali životinju da ga spase

Foto: Youtube Screenshot
1/4
29.05.2016.
u 09:35

Ugrožena vrsta 17 godina stare gorile nije pokazivala znakove agresivnosti prema djetetu, ali odlučili su je usmrtiti zbog straha da bi mogla naškoditi četverogodišnjaku

Dječak (4) u subotu je upao u nastambu gorile u zoološkom vrtu Cincinnati u američkoj saveznoj državi Ohio, a nakon incidenta 180-kilograma teškog primata zaposlenici su odlučili usmrtiti zbog straha da će ozlijediti dijete.

Nepoznato dijete upuzalo je kroz pregradu i palo sa visine od oko 4 metra. Sedamnaestgodišnja gorila Harambe nije pokušavala napasti dijete, iako ga je u jednom trenutku pomicala i podizala. Profesionalni tim zaključio je da situacija ugrožava život djeteta, pa su odlučili usmrtiti žvotinju. 

- Napravili su tešku, ali ispravnu odluku. Cijeli dan osjećamo tugovanje - rekao je Thane Maynard, ravnatelj zoološkog vrta Cincinnati.

 

Doduše, Maynard priznaje da gorila nije napadala dijete, ali "da se u takvoj situaciji može dogoditi bilo što". Nakon što su četverogodišnjaka izvukli iz nastambe, odvezen je u bolnicu bez ozljeda opasnih po život.

Nadodaju da gorilu nisu omamili strelicama za uspavljivanje jer bi umirivanje potrajalo nekoliko minuta. Ovo je prvi incident takve vrste zbog kojeg je tim odlučio ubiti životinju radi prijetnje za život ljudi. 

- Odluka nije bila jednostavna jer je riječ o ugroženoj vrsti gorila iz područja Western Lowlands. Nema ih puno u zatočeništvu, no to je bio ispravan kraj. - zaključio je ravnatelj drugog najstarijeg zoološkog vrta u Americi.

>> Gorile su sličnije ljudima nego što se mislilo

Komentara 55

VM
vt.mt
10:08 29.05.2016.

Uspavati roditelje pod hitno.

DA
Darko22
09:38 29.05.2016.

bravo roditelji, odlični ste.

DU
Deleted user
10:29 29.05.2016.

Jesenti milu bigulicu, jesenti gajde, jesenti sve najmilije, kakva se to kuga širi hrvatskim medijskim prostorom?! ViIše se gotovo ne izvješćuje da je netko nekoga zbog nečega ustrijelio ili pak da mu je prostrijelio ruku ili nogu, nego da gaa je upucao odnosno propucao mu ruku ili nogu, premda glagoli upucati i propucati ne postoje ni u jednom rječniku hrvatskoga standardnog jezika, koji bi inače morao biti u uporabi u sredstvima javnoga prioćivanja. Upucati i propucati jesu naplavine iz "regionskoga" jezičnog korusa kojima u hrvatskom medijskom prostoru jednostavno ne bi smjelo biti mjesta. Žalosno da ne može biti žalosnije.Kao što ne znamo čuvati ni ikoju drugu sastavnicu vlastita kulturnog indentiteta, tako ne znamo čuvati ni vlastiti jezik. O čuvanju materijalnih bogatstva da se i ne govori. Ma ima da nas nema, mila braćo hrvatska! Dođe mi da si od muke "odsiječem" prste kojima tipkam po računalnoj tipkovnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije