Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA SEKSUALNIH RADNIKA

Danskim glavnim gradom vozi se 'Sexelance', mjesto gdje prostitutke mogu raditi na sigurnom

prostitutka
Foto: ilustracija
14.11.2016.
u 12:26

Organizacija Foreningen Minoritet i savjetodavna skupina Sexarbejdernes Interesseorganisation zaduženi su za vođenje ove klinike.

Danskim glavnim gradom od nedavno se vozi 'Sexelance', kombi koji bi trebao osigurati sigurnost seksualnim radnicama.

Ova mobilna klinika dio je inicijative kojoj je cilj brinuti se o prostitutkama Kopenhagena. Michael Lodberg Olsen, voditelj socijalne organizacije Foreningen Minoritet, kazao je kako je više od 40% seksualnih radnica izloženo prijetnjama i nasilju. Ta se brojka u smanjuje na samo 3% ako prostitutka radi u seksualnoj klinici, piše Copenhagen post.

- Pokušavamo stvoriti alternativu koja je sigurnija nego da mušterije prima na ulici ili na javnim mjestima - kazao je Olsen.

Organizacija Foreningen Minoritet i savjetodavna skupina Sexarbejdernes Interesseorganisation zaduženi su za vođenje ove klinike. 

'Sexelance' je zapravo preuređeno vozilo Hitne pomoći, a opremljeno je s higijenskim proizvodima, kondomima, mazivima i sredstvima za čišćenje. Najmanje dva volontera brinu se za sigurnost radnica koje svoje usluge mogu pružati četvrtkom i petkom od 16 do 19 sati. 

>> Imamo 7000 prostitutki i 100.000 klijenata, a kažnjavaju se samo žene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije