Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene i uspjeh

Brutalno iskrena lekcija majke šefice Pepsija - evo što joj je rekla

Indra Nooyi
Foto: Graylock/Press Association/PIXSELL
02.07.2014.
u 22:24

- Rekla sam joj: Mama, imam super vijesti, na što je ona rekla: Neka vijesti čekaju - ispričala je Indra K. Nooyi, izvršna direktorica Pepsija.

Indra K. Nooyi, izvršna direktorica Pepsija ispričala je kako je prije 14 godina reagirala njezina majka kada joj je išla priopćiti veliku vijest o promaknuću.

- Umjesto da sam radila do ponoći, što bih inače napravila jer sam imala puno posla, odlučila sam otići kući podijeliti dobre vijesti s obitelji. Stigla sam kući oko 22 sata, ušla u garažu, a moja majka je stajala na vrhu stepenica. Rekla sam joj: Mama, imam super vijesti, na što je ona rekla: Neka vijesti čekaju. Možeš li otići po mlijeko? - ispričala je Nooyi i nastavila.

- Činilo mi se da mi je suprug već bio doma i pitala sam majku kada je došao. Rekla je oko 20 sati. Pitala sam je zašto njega nije pitala da ide kupiti mlijeko, a ona je rekla da je on umoran, a da je druge ukućane zaboravila pitati. Onda sam kao dobra kćerka otišla kupiti mlijeko - rekla je Nooyi i otkrila što se dogodilo kada se vratila kući s mlijekom. - Stavila sam mlijeko na šank i rekla: Imam super vijesti, upravo su mi rekli da ću postati izvršna direktorica. A sve što si htjela od mene je da idem po mlijeko. Kakva si ti to majka - rekla joj je Nooyi, a majka joj nije ostala dužna, piše Business Insider.

- Da ti nešto objasnim, možeš biti predsjednica Pepsija, možeš biti izvršna direktorica, no, kada uđeš u ovu kuću, ti si supruga, kćerka, snaha, majka. Ti si sve to i nitko drugi ne može zauzeti to mjesto. Tako da, ostavi prokletu krunu u garaži i ne nosi je u kuću - rekla joj je majka.

- Mislim da žene ne mogu imati sve. Mi se pravimo da imamo sve i da možemo imati sve - rekla je Nooyi. - Majčinstvo je posao s punim radnim vremenom, a biti izvršni direktor su tri posla s punim radnim vremenom u jednom. Kako se jednako posvetiti svemu? Nikako - rekla je Nooyi.

>> 10 lekcija koje možete naučiti o svom dečku od njegove bivše

>> Video koji je sve oduševio: Pogledajte što je otac učinio za svoju kćer

Komentara 4

SI
Sinatra
22:53 02.07.2014.

napokon se jedna dozvala pameti i odlučila kazati istinu. Zanima me samo što dežurne feminiskinje imaju reći na to.

RE
reborn
22:56 02.07.2014.

Brutalno iskren i točan odgovor njene majke. Biti direktor može biti svatko - ako nikako drugačije skupiš temeljni kapital i otvoriš svoj d.o.o. Međutim, biti majka (odnosno otac - vrijedi za oba roditelja!) i još k tome biti uspješan u tom poslu je 24/7 izazov, 365 dana u godini, barem 18 godina! Nevjerojatno je koliko je potrebno energije i odricanja za roditeljstvo, a koliko taj "posao" jedan dio društva prezire. A što ćeš, roditeljstvo ionako nikad nije bilo pitanje prestiža, već jedne puno dublje i iskrenije motivacije...

HA
harakiri
01:37 03.07.2014.

baš je dobro rekla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije