Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJEVI ZA SISAK

Bitka s Turcima privukla brojne Siščane

Sisak
19.06.2016.
u 13:04

Svi mačevi, oklopi, štitovi, lukovi, samostreli i tunike načinjeni su ručno i vjerna su kopija originalnih predmeta i odjeće iz toga doba

Mnogobrojni Siščani i njihovi gosti uživaju ovog vikenda na "Bojevima za Sisak", kostimiranoj srednjovjekovnoj manifestaciji u spomen na poznatu bitku s Turcima podno Starog grada 22. lipnja 1593. godine.

Najviše pozornosti privukle su subotnje dramatizacije same bitke.

Kako bi prikaz bio što vjerniji, sva oprema koja uključuje mačeve, oklope, štitove, lukove, samostrele, tunike, haljine i ostalo načinjena je ručno i vjerna je kopija originalnih predmeta i odjeće iz toga doba.

Na manifestaciji sudjeluju članovi udruga Red vitezova Ružice grada, Dubovački streličari, Kliški uskoci, Red vitezova Zlatnog kaleža, Red srebrnog zmaja, Ursus, Aureus Unicornis, Stolac i Vitezovi vranski.

>> Srednjovjekovna viteška avantura nadomak Zagreba


 

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:24 21.06.2016.

ne kužim ovu zaluđenost vitezovima, mačevima. ono, djeci ej to super fora, malo vitlati mačevima. no, kužim ja jako dobro o čem se tu radi. sve te družine treba fino financirati, oprema košta, nastupi, prijevoz. a paradirati svi vole, ie, i još uz to dobro zaraditi, ej, to je život. pitajte nekog čiju opravu nosi, pa ćete čuti da ju je platio grad taj i taj. nadam se da je ovaj povratak nekim prošlim vremenima samo uvod u povratak i starom načinu života. pa da ćemo uskoro imati berbu repe, kukuruza, ko nekad. pa okopavanje kukuruza, kud ćeš ljepšeg provoda. kako su živjeli naši stari... da su mogli, živjeli bi ko mi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije