Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUŽNA AFRIKA Tajna dugovječnosti je u coca-coli

Baka Kuku ima 134 godine!

Baka Kuku jede meso, špinat i slatkiše, a pije coca-colu
Foto: CNN
Autori: CNN, A. Kupanovac
24.10.2008.
u 19:06

Afrikanka Temo Moloko-Kuku iz Limpopa tvrdi da ima 134 godine i želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Svoju dob može potkrijepiti i službenim dokumentom u kojemu piše da je rođena 4. srpnja 1874., godine u kojoj je rođen i Winston Churchill.

Tajna njezine dugovječnosti nije dijeta kakvu preporučuju liječnici: u intervjuu novinaru CNN-a Kuku je otkrila da joj se prehrana sastoji uglavnom od mesa, špinata, slatkiša i coca-cole! Dugovječna stanovnica Južne Afrike ima 29 djece, ponosna je baka 59 unuka, a praunuke je teško izbrojiti.

Dosad najstarija osoba uvrštena u Guinnessovu knjigu Francuskinja je Jeanne Calment koja je umrla u dobi od 122 godine. U kolovozu je umro Indijac Habib Miyan koji je u knjigu rekorda pokušao ući tvrdeći da ima 139, no uredništvo Guinnessa tvrdilo je da “nema dokaza za njegovu starost” iako je prema ispravama kojima je ostvario pravo na mirovinu imao čak 130 godina.

I Kuku raspolaže dokumentom koji dokazuje njezinu starost, no pitanje je hoće li joj on osigurati to da njezina dugovječnost postane i službeno rekordna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije