Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušao u povijest

Australski tinejdžer sa samo 18 godina postavio rekord letom oko svijeta

Lachlan Smart
Foto: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL
1/4
27.08.2016.
u 09:34

Lachlan Smart iz Queenslanda sletio je u zračnu luku Maroochydore iz koje je na put oko svijeta krenuo 24. srpnja

Australski tinejdžer ušao je u subotu u povijest kada je postao najmlađa osoba koja je sama napravila krug oko svijeta jednomotornom letjelicom.

Lachlan Smart iz Queenslanda sletio je u zračnu luku Maroochydore iz koje je na put oko svijeta krenuo 24. srpnja.

S 18 godina, 7 mjeseci i 21 danom Smart je godinu dana mlađi od ranijeg rekordera Amerikanca Matta Guthmillera.

"Kakav doček", kazao je Smart nakon slijetanja. "Biti ovdje nakon leta oko svijeta dugog 24.000 nautičkih milja veliko je olakšanje."

Tinejdžer se zaustavio na 24 lokacije u 15 zemalja tijekom puta koji je trajao sedam tjedana. Kazao je kako su vremenski uvjeti i komunikacija sa stranim kontrolama leta bili najveći izazovi.

>> 10 nevjerojatnih dokaza ljudske izdržljivosti!

Komentara 3

KA
kajinx
13:24 27.08.2016.

tinejdžer! Da li je ovaj tinejdžer bio i Nju Jorku?

VU
vulica
20:55 27.08.2016.

Da li je ovaj tinejđer skužio da se zemlja "vrti oko svoje osi brzinom od 1674 km na sat i brzinom od 107000km na sat oko sunca" Piloti moraju biti" bogovi" kada nakon polijetanja mogu spustiti avion a da se ne razleti.

Avatar nekakav
nekakav
10:52 29.08.2016.

mene začuđuje da naši tinejdžeri ništa takvog ne uspijevaju. dal su zbilja tolko nesposobniji od ovih, ili u čemu je problem. bit će najprije da nemaju dobre tate. novac, on je jedini problem danas. da nije, sve rekorde bi držaližali afrikanci. u trčanju, općenito u atletici, nema do američkih, tj. afroamerikanaca. oni nikad nisu dopingirani. oni umiru sa nepunih 40 godina života sasvim prirodno. za razliku od istočnoeuropskih dopingiranih rekordera koji redom požive do 90 godina. al ok,rekord je rekord. dijete je ostvarilo jedan od svojih snova. za razliku od nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije