Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko otkriće

Obitelj u olupini broda pronašla izgubljeno blago!

Schmitt
Foto: Facebook
1/3
31.07.2014.
u 08:20

Nije poznato koja je novčana vrijednost nakita

Američka obitelj u potrazi za blagom u olupini broda pronašla je dio 300 godina stare zlatne ogrlice koja je bila sveta španjolskim svećenicima, prenosi Reuters. Eric Schmitt, koji se profesionalno bavi ovim poslom, bio je u potrazi za blagom s roditeljima prošli mjesec kada je prošli mjesec pronašao kvadratični komad nakita. Predmet je pronađen na jednom od 11 brodova koji su potonuli 1715. godine tijekom uragana kod istočne obale Floride na Atlantskom oceanu.

Ekipa španjolskih povjesničara utvrdila je da se nakit uklapa s drugim komadom, pronađenom prije 25 godina, a s kojim zajedno tvori kutijicu za hostiju koji su svećenici nosili na lancu oko vrata. Nije poznato koja je novčana vrijednost nakita.

Schmitt, koji živi blizu Orlanda, prošle je godine među istim olupinama otkrio zlatne novčiće i lance vrijedne 300.000 dolara. Njegovi roditelj već se cijelo desetljeće iz hobija bave potragama za blagom.

U ovom slučaju pronađeni nakit prema zakonu preuzima američki okružni sud u Južnoj Floridi, a država Florida može zadržati do 20 posto vrijednosti pronađenog predmeta.

Obitelj se otkrićem pohvalila i na Facebooku:

 

>> Kopao četiri metra ispod razine Dioklecijanove palače

Komentara 5

DU
Deleted user
08:43 31.07.2014.

Schmitt, koji živi blizu Orlanda, prošle je godine među istim olupinama otkrio zlatne novčiće i lance vrijedne 300.000 godina. Čega zatvora?????

DO
dostatoga
09:15 31.07.2014.

ovaj tip je pijan, vec 300.000 proslih mjeseci

DU
Deleted user
10:08 31.07.2014.

Od kad su londonsku maglu zamijenili toplijom klimom Delboy je smršavio, Rodniju narasla brada i ojačao, a deda je uvijek isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije