Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački dnevnik

Vjere se u Zagrebu ne skrivaju, one i grad vole se sigurno i javno

vjerske zajednice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
15.12.2014.
u 12:00

Zagreb je tolerantna sredina u kojoj vjerske zajednice nemaju potrebe kriti svoj identitet

Multikulturalan i multireligijski. Baš onakav kakav bi i trebao biti, takav je grad Zagreb i njegovi građani.

Vjerske zajednice, njihovi članovi i sljedbenici, neovisno pripadaju li i izjašnjavaju li se kao katolici, pravoslavci, muslimani, Židovi ili Jehovini svjedoci, dio su svakodnevice grada bez imalo neobičnosti, diskriminacije ili potrebe za tajnosti vlastitoga vjerskog identiteta.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vjera se uostalom ionako nikada ne skriva. Živi se javno i otvoreno baš onako kako priliči gradu tolerancije kakav je naša metropola, isprepliće se u slučajnim susretima svećenika i vjernika na ulici, ciljanim posjetima svetištima ili propovijedanjem uvjerenja od vrata do vrata.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vole se sve religije i sve religije jednako vole Zagreb. Sigurno i javno.

>>Druge metropole čuvaju i njeguju svoje stube, a naše su zapuštene

Komentara 9

RO
robertek
14:29 15.12.2014.

Članak je zlonamjeran budući da sugerira da 'možda i nije tako' ako se o tome piše...inače od 10 ljudi na ulicama Zagreba, po popisu stanovništva, 9 je barem nominalnih katolika. Dakle Zagreb je izrazito i dominantno katolički grad po opredjeljenju njegovih građana

SE
sestrićna
14:31 22.12.2014.

šta je ZZ Top U Zagrebu ?

SE
sestrićna
14:29 22.12.2014.

sektaši nisu vjera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije