Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik Patrika Maceka

U vlastitoj zgradi nakon sto godina podstanarstva

Muzička akademija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
30.09.2014.
u 09:49

Novu akademsku godinu za dva će dana započeti u novoj zgradi, vlastitoj i dočekanoj nakon točno stotinu godina podstanarstva.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Možda to studentima Muzičke akademije, a i Zagrepčanima, budućim pravnicima, zaposlenicima Narodnog kazališta, a i svim školarcima u neposrednoj blizini nije jedina novost koju će držati svježom prvih nekoliko mjeseci od njezine objave. Možda će, slijedeći polemike, uz novu arhitektonsku vizuru koja je zamijenila prizor nekadašnje derutne Ferimportove zgrade upisati i novu adresu: umjesto Trga maršala Tita – Trg umjetničke izvrsnosti. Ionako je ime odavno za mnoge sporno.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dotad će se već kritičari naviknuti i na sporne im boje na novoj zgradi Muzičke akademije – dugine, na spomenik Suncu i nakošene piramidalne čelične igle.... Već sada se rijetki mogu sjetiti da je izgradnja počela još 2009., da se i oko toga vodila svađa zbog koje je gradnja završena s točno tri godine zakašnjenja s podvučenim iznosom – 240 milijuna kuna.

A muzičari? Nakon sto godina podstanarstva, među arhiviranim notama nalazi se i ugovor – nova je zgrada njihova na gotovo isto toliko godina...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

>>Vožnja biciklom u gradu je puno više od navike

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
10:27 30.09.2014.

I dalje nemaju vlastitu zgradu, koju akademskim uspjesima nisu ni zasluzili. I dalje su podstanari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije