Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački dnevnik

Temeljna, interventna i specijalna policija - tu su i kad treba drugima, ne samo nama

zagrebački dnevnik
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
06.07.2015.
u 16:30

Primijetimo ih tek kad osiguravaju kakav skup, no njihova je radna svakodnevica puno raznolikija i prozaičnija...

Iako su uglavnom u prvom planu za osiguranja prosvjeda na ulicama, građani rijetko obraćaju pozornost na njihovu radnu svakodnevicu.

Onu koja se odvija na ulicama grada. Tu su kada nam pozli, tu su kad na motorima treba povesti kolonu naših najmlađih koji sudjeluju u biciklističkoj utrci, kad ih katkad uvjeravamo da nismo u namjeri prekršili prometne propise. Naslušaju se i priča kako nam se žuri, kako se moramo javiti šefu ili ženi, kako tog znaka još jučer nije bilo.

Oni su tu uvijek i sastavni su dio života grada... Ipak, nama su pripadnici temeljne, interventne i specijalne policije primjetni uglavnom kada su nam i potrebni...

>>Uz kavu, u pauzi, na stanici – novine jesu i bit će dio svakodnevice

Komentara 3

AJ
ajmo
08:13 07.07.2015.

Ma svaka čast Policiji nema tu dvojbe da su vrijedni i potrebni ali kad imate Ministra koji je agresivan i extreman Komunista, onda je to problem. Ipak je Rankovič Ostoja smijenio 2 400 šefova policije ,laž je da su svi loši,pa je čovjeka zatvorit dao u ludaru, pa je na mirne prosvjednike nahuškao ili natjerao miliciju jer oni nisu nego milicija koji su ko oklopnjaci ušli u crkvu .Agresivno ponašanje u crkvi nije dopušteno a i zakon kaže dok god je prosvjed miran nema nasilja osim kod Rankoviča .

DU
Deleted user
08:27 07.07.2015.

@ Ajmo ne mlataraj jezikom bezveze sjeti se što su radili tvoj hadezeovci. Dolazilo je čak do toga da su neki šefovi iz policije vodili prostituciju drugi su izdavali putovnice balkanskim kriminalcima. Svaka čast onim policajcima koji su pošteni ali moraju raditi u takvim uvjetima gdje hdz i sdp štite svoje.

GA
galimberti
09:45 29.05.2016.

Neki su vrlo prisutni i kad pljackaju svoju vlastitu postaju i kad nogom u bubrege ili jetru udaraju za stolicu vezane uhicenike jer one nevezane se ne usudjuju! "SIGURNOST I POVJERENJE" PS. Batinanje je iz Rankovicevog mandata. Kako je danas treba pitati ljude koji imaju iskustva s Orepicevim MUP-om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije