Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački dnevnik

Radnička – ulica u kojoj se staro mijenja novim

Radnička ulica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
30.03.2015.
u 15:00

Industrijska zona u tom se dijelu grada transformirala u poslovni centar Zagreba, čime je iz ulice nestala i gotovo sva proizvodnja...

Je li Radnička ulica doista simbol transformacije Zagreba? Dio urbanista i arhitekata složit će se – ulica je to koja se iz industrijske zone transformirala u poslovni centar grada i ponovno se mijenja.

Staro se zamjenjuje novim – ruši se tvornički kompleks TLOS. Priča o još jednoj tvornici u Radničkoj dolazi svome kraju – još će neko vrijeme gomile građevinskog otpada plijeniti pozornost građana, a onda će postati povijest.

Jer u Radničkoj se već dugo ništa ne proizvodi. No prostori Radničke još su uvijek puni uspomena, smatrat će mnogi Zagrepčani, na neka bolja vremena. Štošta se u njima skriva – kalendar iz devedesetih, lutke koje su se iz tko zna kojih razloga tu našle, poruke, bačve kojima nitko ne zna sadržaj i upozorenja na zaštitu na radu... Bit će tako još samo kratko vrijeme.

>>Ulica kafića priziva duh zagrebačke prošlosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentara 5

Avatar josipa1
josipa1
07:25 31.03.2015.

Tajkuni iz 90-tih moraju oprat lovu koju su pretvorbom i privatizacijom deponirali na tajne račune u Švicarskoj i Lihtenštajnu, a sada zbog pada bankovne tajne u EU treba preraspodjelit. U Radničkoj ima posla za 10 USKOKa ili 10.000 godina robije.

BA
Balt
22:16 30.03.2015.

"Drek river"....

Avatar rangojack
rangojack
07:54 31.03.2015.

Estetski gledano je sigurno ljepse ali nazalost je i podsjetnik na to da smo postali servisno orijentirano gospodarstvo ,tj da skoro pa nista vise ne proizvodimo. Prije smo sve proizvodili...od igle pa do lokomotive... a sad cak i cesnjak uvozimo iz Kine..!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije