Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik Patrika Maceka

Od zapuštenog bloka do Europskog trga

Europski trg
Foto: Patrik Macek/PIXSEL
1/16
18.08.2014.
u 13:00

Zapušteni vrt Gradskog podruma, neuredne ulice, prepuna parkirališta, gužve u Bakačevoj ulici – to smo na današnjem, nedavno imenovanom, još uvijek uređivanom Europskom trgu imali ne tako davno. Proteklo je otad točno sedam godina.

Foto: Patrik Macek/PIXSEL

Blok ulica Bakačeva – Vlaška – Cesarčeva sada odiše nekim drugim štihom – prostranijim svakako. I dok je lani započelo uređenje spomenutog trga, struka se obrušila na cijeli projekt – složili su se kako je najveći nedostatak trga spomenik pristupanju EU.

Foto: Patrik Macek/PIXSEL

Ipak, nije li prostraniji izgled trga bolje od onoga na što smo zatekli i zbog čega smo rogoborili prije samo sedam godina? Ta prvi radovi na tome potezu, sjetit će se mnogi, bili su oni na javnom zahodu.

Foto: Patrik Macek/PIXSEL

Komentara 8

IV
ivannovakw
15:49 18.08.2014.

Dobro je da nema više raspalog asfalta. Kocka umjesto asfalta mi se sviđa.

NA
Narturus13
15:38 18.08.2014.

Lijepo to izgleda sad uređeno, samo me smetaju grafiti na nekim zgradama i kućama tam, zar je vlasnicima tako teško prefarbati grafite odnosno škrabotine?

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:58 18.08.2014.

Unatoč novom asfaltu na nekim ulicama, Zagreb - naročito reprezentativni dio - Donji Grad, izgleda zapušteno, neuređeno, zašarano, oronulo... Čudi me da je Zagrepčanima svejedno kako izgledaju kuće u kojima žive. A još me više čudi da nitko u gradskoj vlasti nema oči da vidi u kakvom je stanju "imidž grada".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije