Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik Patrika Maceka

Kad pritisne teret koji ne može nikud nego preko Jelačićeva trga

Transport po Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
17.11.2014.
u 13:01

Kad pritisne teret, težina mu se više ne mjeri u kilaži, već u potrebi, vrijednosti i cilju zbog kojega ga trebamo, nosimo ili vučemo. Katkad u rukama, katkad uz pomoć drugoga, a katkad tačkama ili mini bagerom kroz srce Zagreba, preko Trga bana Jelačića, jer drugačije se u toj zoni ništa i ne može prevesti.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Srećom, jer kako bi izgledalo kada pješačke zone tamo ne bi bilo? Ovako teret otkriva priču bez njezina prepričavanja – roba za dućan, voće za Dolac, klavijature za unuka, kutije, tko zna odakle izvučena bačva ili pak kartoni iz kojih se može izvući koja kuna...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

A onda, kako se tko za svoj teret snađe, najčešće ne ostaje ništa drugo nego staro dobro – nošenje.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

>>'Drek river' uskoro samo povijest – napokon stiže kanalizacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije