Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik Patrika Maceka

I ilegalni preprodavači 
odraz su stvarnosti

Prodaja na malo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
25.08.2014.
u 13:00

I oni su dio svakodnevice – postojani i uporni, dok prolazniku potiho nude odjeću, kišobrane, cigarete i svakojake sitnice koje bi, nadaju se, mogle nekome zatrebati. Sve po nekoliko kuna.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prodavači su bez fiskalnih blagajni, ponudu izmjenjuju iz dana u dan vješto je skrivajući u torbama ili po vrećicama u slučaju da moraju pobjeći od redara ili policije. Čak i onda kad pred policijom pobjegnu s Dolca, oko kojeg čekaju na kupce, na ista se mjesta ponovno vrate. Jednima su šverceri, drugima preprodavači, trećima već uobičajena slika grada. Ipak, nisu li oni puno više od toga? Nisu li odraz našeg društva?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

>>Od zapuštenog bloka do Europskog trga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije