Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika gorica

Parcele goričkoga gradskog vrta dijele se u petak

 Akcija uredjenja Gradskog vrta u Sesvetama koji je otvoren prije godinu dana
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
07.05.2015.
u 09:00

Velikogoričani koji su zadovoljili uvjete natječaja parcele će u Zadarskoj ulici bb moći koristiti dvije godine

Velikogoričanima koji su zadovoljili uvjete i prijavili se na natječaj u petak, 8. svibnja u 16 sati na svečanom otvaranju bit će dodijeljene vrtne parcele prvog velikogoričkog gradskog vrta u Zadarskoj ulici bb.

Riječ je o akciji iz projekta Urbani vrtovi koju provode 24sata i Radio Kaj i u kojoj partneri projekta doniraju sav potreban materijal za uređenje zajedničkih prostorija velikogoričkih urbanih poljoprivrednika.

Korisnici će gradske parcele dobiti na dvije godine nakon čega mogu produljiti ugovore ako budu zainteresirani, a u petak od 17 sati Goričani će moći sudjelovati na radionici o vrtlarenju koju vodi Vesna Židovec s Agronomskog fakulteta. Ona će građane uputiti u osnove poljoprivrede, neophodne za uzgoj.

Korisnici prvih parcela u Velikoj Gorici na poklon će od tvrtke Ecoimpuls dobiti sadnice, dok će Pevec i Samoborka osigurati svu potrebnu opremu za uređenje neprocjenjive ekološke oaze koja će mnogima bitno pomoći u poboljšavanju obiteljskog standarda u kriznim vremenima. 

Gradski vrtovi nude se i Goričanima - sadit će se u Podbrežnici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije