Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan beskućnih životinja

Želite pomoći napuštenim preslatkim njuškicama? Svratite sutra do Dumovca i doznajte kako

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
1/4
18.08.2023.
u 13:46

Građani ako žele pomoći beskućnim ljubimcima, mogu, primjerice, udomiti kućnog ljubimca, volontirati u skloništu, donirati stare deke i ručnike te putem društvenih mreža dijeliti vlastitu priču povezanu s beskućnim životinjama, odnosno njihovim udomljavanjem, kažu iz Dumovca

Kako životinje ostaju bez doma te kako im možete pomoći, doznajte sutra u zagrebačkom Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu, koje će za posjetitelje, u povodu Međunarodnog dana beskućnih životinja, biti otvoreno od 10 do 14 sati.

A kako izgledaju treninzi dumovečkih četveronožnih stanovnika, na poligonu za agility, okupljenima će u 11 sati pokazati trenerica Marija Ferenček. 

U Skloništu se trenutno nalazi 135 pasa i 30 mačaka, većinom napuštenih ljubimaca, koji u Dumovec stižu i po nalozima policije, sudstva, komunalnog redarstva te veterinarske inspekcije.

VEZANI ČLANCI: 

– Neki psi u Skloništu završavaju jer se njihovi ljudi o njima više ne mogu brinuti, najčešće uslijed bolesti, obiteljskih ili financijskih problema, a neki nakon smrti vlasnika. Sklonište zbrinjava i životno ugrožene, bolesne i ozlijeđene mačke. Nakon liječenja i oporavka traži im trajni dom. Građani ako žele pomoći beskućnim ljubimcima, mogu, primjerice, udomiti kućnog ljubimca, volontirati u skloništu, donirati stare deke i ručnike te putem društvenih mreža dijeliti vlastitu priču povezanu s beskućnim životinjama, odnosno njihovim udomljavanjem – kažu iz Dumovca. 

Kako bi se podigla svijest javnosti o problemu napuštenih kućnih ljubimaca, Međunarodni se dan beskućnih životinja obilježava od 1992. godine svake godine, treće subote u kolovozu.

GALERIJA Užas u šumi: Azil Dumovec spasio četiri psa zavezana za stablo

1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije