Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajne brojke

Zbog ovog festivala Zagreb je uvršten na svjetsku kartu: Pravi je hit koji obara sve rekorde!

Festival svjetla Zagreb - Instalacija Twisted na Opatovini
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/58
30.03.2024.
u 09:00

Događanje koje je uvršteno u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International ove je godine privuklo više od 15 tisuća gostiju.

Na ovogodišnjem izdanju Festivala svjetla zabilježeno je 19 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja nego lani, izvijestili su iz zagrebačke Turističke zajednice. Najviše stranih gostiju doputovalo je iz Njemačke, SAD-a, Italije, Srbije i BiH, a posjetitelji su, podsjetimo, mogli obići 29 atrakcija na 24 lokacije.

Događanje koje je uvršteno u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International ove je godine privuklo više od 15 tisuća gostiju.

GALERIJA:

Festival svjetla Zagreb - Instalacija Twisted na Opatovini
1/58

– Ostvareni rezultati pokazuju da je Festival svjetla postao ključni faktor u poticanju turističkih aktivnosti u prvom kvartalu. Posebno veseli to što su rezultati bolji i u odnosu na rekordnu 2019., odnosno da je broj dolazaka veći sedam posto, a noćenja 12 posto – kazala je direktorica TZ-a Martina Bienenfeld.

POVEZANI VIDEO: Obišli smo Dolac uoči Uskrsa i razgovarali s prodavačima, evo što kažu o cijenama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije