Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Petrinjskoj

Zbog 'fuša' stanari prijete prijavama, a turisti se zgražaju

'03.08.2011., Zagreb -  Tradicionalni ljetni radovi u Zagrebu ove godine su smjesteni u Petrinjsku ulicu koja se temeljito rekonstruira. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
1/3
06.08.2011.
u 09:00

Uobičajena ljetna turistička slika Zagreba postale su raskopane ulice, a najviše je pogođen hostel kojem su potrgani telefonski kabeli

Nestručno rade, koriste se nekvalitetni materijali, privatne tvrtke rade 12 sati, gradske se kupe u dva sata, potrgali su nam telefonske kabele...

Netko će odgovarati...

– Napravili su nam više štete nego što smo mogli i zamisliti – zasuo je kritikama rad rukovoditelja na gradilištu u Petrinjskoj Hrvoje, jedan od stanara te ulice.

On već tjednima upozorava na, kako kaže, nelogičnosti u gradnji. Najavljuje da će netko odgovarati za "fuš" te da je tek nakon pritužbi Gradskoj upravi posao krenuo kako treba. Naime, već više od mjesec dana Petrinjska je zatvorena za sav promet, mijenja se plinovod, vodovod, struja, stavlja novi asfalt...

Od početka, kažu razočarani stanari, prokopana je ulica poprište mnogih njihovih neprilika, a sve je kulminiralo u srijedu kada su radnici bagerima potrgali telefonske kabele.

Najviše je to pogodilo Omladinski hostel Zagreb koji je ostao bez interneta i telefona, ali i bez mogućnosti kartične naplate.

– Zahvaljujući radnicima HT-a, situacija je riješena, no od srijede do četvrtka poslijepodne bili smo bez telefona, interneta i mogućnosti naplate. U ovo vrijeme imamo najviše gostiju i vidjet ćemo kako će se sve ovo odraziti na naše poslovanje – kaže šefica recepcije hostela Stela Jurinović.

Zar to nije opasno?

Kako nadalje ističe šefica recepcije, obećanje da će se svim ugostiteljskim objektima kao i hotelima i hostelu osigurati nesmetan pristup objektima Grad, odnosno izvođači radova, nisu održali.

I dok su bageri čupali iz zemlje privremeno postavljeno grijanje, australske turistice koje su bile smještene u spomenutom hostelu užasnute su.

Dok su po prašini, rupama i blatu vukle svoje kofere, za radnike koji svako jutro već u sedam počinju raditi, lijepe riječi nemaju, kao ni za organizaciju.

– Toga kod nas nema. Pa takvi se radovi izvode noću, a ne da cijeli dan kopaju da mi ne možemo prelaziti ulicu. Ovdje svi hodaju po gradilištu, pa je li to uopće dopušteno? Zar to nije opasno? – zapitale su se Australke Katherine, Alice i Alisena na odlasku iz Zagreba.

 

Ključne riječi

Komentara 20

PA
paquito
21:00 06.08.2011.

za vrijeme svakih imalo većih radova u Zagrebu uvijek se javljaju ti stanari kojima vječito neki k.... smeta, te prašina te buka te ovo te ono... Pa daj se malo strpite i pretrpite svima će biti bolje i ljepše a na kraju najviše Vama. A oronule fasade po zgradama di živite, to vam ne smeta?? Radovi su radovi i mora biti i buke i prašine to Vam je sasvim normalno.

PA
paquito
21:03 06.08.2011.

A da se fuša? Dijelom sigurno da, kao i svugdje kod nas. Samo mislim da vi baš i niste tako stručni da bi procjenjivali. Potrgani kablovi? Događa se uz svu pažnju. Preživjet ćete to malo vremena bez interneta i telefona.

MA
maxell
09:14 06.08.2011.

Sve je kriv uvoz jeftine radne snage. Oni su sposobni samo za poljoprivredu i to motikama. Opet ce iz toga pojaviti neki novi TAJKUN sa novcem za izbore i HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije