Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spaljen Princ Fašnik

Završilo fašničko ludilo u Samoboru, pogledajte kako je bilo!

samoborski fašnik
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
18.02.2015.
u 10:09

Princa Fašnika niti ove godine Fiškal nije uspio obraniti i spriječiti njegovo spaljivanje, čemu su svjedočili svi koji su se našli na glavnom samoborskom trgu

Hladna tri stupnja Celzijusa nisu spriječila oko 13 tisuća posjetitelja da dođu jučer na zatvaranje 189. Samoborskog fašnika.

Atmosferu je dodatno zagrijavao zabavni program koji su vodili Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal, a središnjom pozornicom prodefiliralo je stotinjak najboljih maski koji su ove godine nastupili u deset dana fašnika. Samoborske ulice ispunio je miris krafni i kremšnita, a Samoborci i njihovi gosti hodali su obučeni u mačke, ovce, superjunake, policajce, vojnike… Maskirali su čak i svoje kućne ljubimce, a psi su na jednu večer postali u vražićci, pčele, Supeman… Političari su i ove godine bili nezaobilazna tema, pa su Samobor jučer posjetili i dvojnici Radimira Čačića, Višnje Pevec, Željka Keruma, Petra Čobankovića, Milana Bandića, nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović...

Zlatnu krafnu kao najbolji u konkurenciji mjesnih odbora preuzeli su predstavnici Pavučnjaka, koji su bili obučeni u gusare, a između 16 maskiranih finalista glavnu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je maska 'Joža i politika', koja je na satiričan način opisala trenutnu političku scenu. Nagrada za najbolju grupnu masku, pak, otišla je skupini 'političara' koji su se predstavili kao Čačić bus.

Princa Fašnika niti ove godine Fiškal nije uspio obraniti i spriječiti njegovo spaljivanje, čemu su svjedočili svi koji su se našli na glavnom samoborskom trgu, nakon čega su vraćanje vlasti u ruke gradonačelnika Kreše Beljaka Samoborci proslavili vatrometom od deset minuta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije