Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radničko vijeće

'Zašto Sveučilište, vlasnik SC-a, svaki put za gubitak krivi druge?'

'24.01.2013., Zagreb - Studentski centar u Savskoj ulici. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
29.01.2013.
u 11:01

Aleksa Bjeliš već godinama zna za loše financijsko stanje, ali je ipak Sveučilište Niku Vidovića dvaput imenovalo ravnateljem – navode radnici

Na protivljenje rektora Sveučilišta u Zagrebu Alekse Bjeliša sanaciji Studentskog centra, što je dao na znanje u otvorenom pismu premijeru Zoranu Milanoviću prošli tjedan tražeći da se sastanu, reagiralo je Radničko vijeće SC-a.

Prigovaraju rektoru da godinama zna za loše financijsko stanje, no da je bez obzira na činjenice ravnatelju SC-a dodijelio Nagradu Sveučilišta za 2011. godinu te ga je Sveučilište dva puta imenovalo za ravnatelja ne uvažavajući ni to što Niko Vidović ima 65 godina pa je stekao uvjete za mirovinu.

Dvaput u 15 godina

– Dopuštamo da nam je ton možda neprimjereno oštar i ispričavamo se zbog toga. Ali, poštovani rektore, malo nam je prekipjelo. U posljednjih 15 godina SC je dvaput u sanacijskom postupku, a njegov vlasnik, Sveučilište u Zagrebu, svaki put se iznenađuje i za gubitke optužuje nekoga drugog – potpisuje reagiranje Biserka Sertić, predsjednica Radničkog vijeća.

To je i naš novac

Podsjeća da je SC, u manje od tri godine, uspješno sanirala Vlada Ivice Račana zbog duga od 87,5 milijuna kuna, a sad isto mora učiniti sadašnja Vlada zbog duga od 121 milijun kuna. 

– Ukupno je riječ o 210 milijuna kuna javnoga, pa i našega novca. Za taj novac odgovoran je, u prvom redu, vlasnik SC-a, Sveučilište – naglašava Sertić u pismu rektoru Aleksi Bjelišu. Podsjetimo, da SC treba u sanaciju odlučila je Vlada, a sanacijski upravitelj bit će Pejo Pavlović.

>>Zbog dugova smjena vodećih ljudi SC-a

Komentara 5

UM
Umjereni
11:34 29.01.2013.

Znam da se neće sviđati ni studentima ni roditeljima, ali cijene smještaja i stanovanja su daleko ispod ekonomske cijene. Kada meni obrok stoji 5 kuna, koliko je koštao i prije dvadeset godina, onda je jasno da se ne može poslovati s dobitkom, osim ako se može prihodovati po nekim drugim osnovama.

JO
jointgirl17
11:49 29.01.2013.

Kaže Ministar da se cijene u SC~u nisu mijejnale zadnjih 20 godina. Rado bih mu pokazala mjesečnu uplatnicu za studentski dom u 2008. i 2013. godini. Dakle, dvostruko porasli iznosi!! A da ne velim da su i od prošle godinee izmislili dodatnih 100kn prilikom predaje papira za smještaj u studentski dom, pa ako Vas pogodi sreća ili poznajete nekog i dobijete smještaj u dom ~ još 100 kn prilikom upisa i u 7. mjesecu prilikom ispisivanja iz studentskog doma. I to sve pomnoženo sa brojem studenata koji žive u domovima. Ministre, gdje su pare??

JO
jointgirl17
11:53 29.01.2013.

A Umjerenog pozivam na ručak u SC sa svojom iksicom. Ručak te neće stajati 5kn, već min 12 kn i to bez deserta, banane, mlijeka, kolača i ost gluposti koje btw latimo više nego što im je redovna cijena u dućanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije