Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Zaštitni stupići u Rapskoj spriječit će divlje parkiranje duž ulice

stupići cesta
ilustracija
09.12.2014.
u 15:00

Semafor preko Avenije Marina Držića neće biti postavljen, sve dok se ne odluči hoće li se promijeniti prometni tok

Donosimo odgovore na pitanja Večernjakovih čitatelja iz gradske četvrti Peščenica-Žitnjak.

Na pitanja čitatelja pristiglih prije održavanja Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart?” odgovarao je Dinko Bilić, pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Grada.

1. Hoće li se urediti pješački prijelaz i postaviti semafor preko Avenije Marina Držića, približno između kućnih brojeva 71 i 64?

Dinko Bilić: Na predmetnoj lokaciji prometno-tehnički i sigurnosni elementi nisu pogodni za uspostavu pješačkog prijelaza, obzirom na strukturu prometnog toka, odnosno gabarite cestovne i tramvajske infrastrukture. Sukladno navedenom, predmetni prijelaz moguće je izvesti samo uz prethodne infrastrukturne zahvate, s uspostavom semaforiziranog prijelaza (u razini) ili denivelacijom (pothodnik).

2. U Rapskoj ulici svakodnevno barem petnaest vozila parkirano je na pločniku i zelenoj površini i tako izbjegavaju plaćanje parkiranja. Mogu li se postaviti stupići uz cestu da se zaštiti pločnik?

Dinko Bilić: Parkiranje, zaustavljanje i prometovanje na navedenim mjestima je nepropisno i zabranjeno bez posebnog obilježavanja, te kažnjivo po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Prijedlog postave fiksnih zaštitnih stupića bit će razmotren u koordinaciji s Vijećem gradske četvrti, budući da je koordinacija na području četvrti u njihovoj nadležnosti, zbog činjenice da je njihova namjena prioritetno vezana uz program sigurnosti prometa pored dječjih vrtića, škola i slično.

>>U idućoj godini neće se proširivati vrtić u Kozari boku

Komentara 4

KA
KatarinaMedici
16:59 09.12.2014.

OK. Dragi naši novinari, barem ste mogli otići u Rapsku i poslikati stanje. Ovaj prometni kaos prikazan na slici je u Vrisničkoj, ispred OŠ Bartol Kašić, Jarun. I da, stupići su tako "načičkani" da je to užas..dvije osobe ne mogu ići jedna pored druge...a radi se o ulici gdje je škola i roditelji prate prvašiće. A da ne govorim o tome da majke sa kolicima ne mogu proći kao ni invalidska kolica. Stupići su nužno zlo a ne potreba. Eto. Hvala.

FI
Fisherman
01:20 10.12.2014.

Jos kad tome dodate da te stupice postavlja privatna firma, i da taj stupic kosta sa postavljanjem 3500 kuna pa sad sami izracunajte koliko je novaca baceno u zrak umjesto da policija naplacuje kazne onima koji se nepropisno parkiraju.Kod zgrade u kojoj zivim postavljeno je 280 stupica koji su u potpunosti zatvorili prilaz vatrogasnom putu.Kad smo im skrenuli paznju na tu cinjenicu oni su odgovorili da ce se vatrogasci snaci.I to je drzava.......

PA
patricijus
22:46 10.12.2014.

U Rapskoj postoji uređena pjesacka staza na kojoj nema parkiranih vozila a to kaj netko priča da se nemoze proci taj je ljubomoran na stanare koji parkiraju vozila uz svoje kuce na površinu koja je siroka 4,5 m i uz parkirana vozila jos ima preko 2 m prostora za prolaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije