Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel zagrepčanima

Još danas možete pomoći samohranoj majci i petoro djece iz Škabrnje koji žive u teškim uvjetima

privatni album
28.09.2023.
u 12:36

Obitelji je potrebna nekvarljiva hrana, higijenske potrepštine, laptop, mobitel, kućanski aparati, bilježnice, sredstva za uređenje kuće i zaštitu od gljivica... Odjeće im ne treba jer je stiglo i previše, a potrebno možete danas do 20 sati dostaviti na u Ivekovićevu ulicu 35 na Donjim Sveticama

Još samo danas do 20 sati Zagrepčani mogu pomoći samohranoj majci petoro maloljetne djece iz Škabrnje čiji je suprug, hrvatski branitelj 2021. preminuo od četiri jaka moždana udara. I majka je teško bolesna, a ona i djeca žive u teškim uvjetima. 

Foto: privatni album

Kako bi im pomogli Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima za obitelj Matijević organizira prikupljanje nekvarljive hrane, higijenskih potrepština, laptopa, mobitela, kućanskih aparata, bilježnica, školskih torbi, pernica, novčanih sredstava za vanjsko i unutarnje uređenje kuće i sve najosnovnije potrebe, te sve ono što treba jednoj majci i njeno petero maloljetne djece školaraca. Također, prikuplja se materijal za uređenje kuće i saniranje gljivica po zidovima, rupa u zidovima i vlage. Odjeće i obuće je došlo previše, stoga iz Udruge mole da se to ne donosi.

Foto: privatni album

Sve navedeno i drugo što želite darovati možete dostaviti na adresu HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA (HUPŽNDS), Ivekovićeva ulica 35, kvart Donje Svetice, Zagreb 10000, 1. kat. Dočekat će vas volonteri i predsjednik Udruge. Za svaku donaciju možete odmah dobiti potpisanu i ovjerenu potvrdu. Prikupljanje pomoći provodit će se na navedenoj adresi je još danas do 20 sati.

Nakon akcije, prikupljene donacije organizirano će se odvesti u Škabrnju kod obitelji Matijević u petak uz prisustvo župnika don Ivana Rončevića, predstavnika Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, volontera udruge i mnogih drugih. Izvještaj o prikupljenom novcu, stvarima, paketima i ostalom bit će predan obitelji Matijević, te dostavljen nadležnim tijelima, Župniku i medijima.

Obitelj primaj pomoć Centra za socijalnu skrb. Hrvatski Branitelji cijele Dalmacije su se pokrenuli i pomogli koliko su mogli, a u cijelu akciju uz župnika Rončevića uključio se i general Ante Gotovina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije