Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA NE POMAŽE

Zagrepčane izluđuju krvopije: 'Ovo stvarno nikad nisam doživjela, a živim ovdje više od 15 godina'

Zagreb: U Cvjetnom naselju ispušteno 50 tisuća sterilnih komaraca
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
22.08.2023.
u 09:39

Došlo je do toga da mi utječe na kvalitetu života, ni na što se ne mogu koncentrirati dulje od nekoliko minuta, stalno se moram negdje češati, kaže nam čitateljica

U Zagrebu se ne može živjeti od komaraca. Krvopija je kao nikad prije, a tome je zasigurno pridonijela poplava i vodeni val koji je došao iz Slovenije. Voda se povukla, no u njoj su se razvili komarci koji sada građanima ne daju mira. 

Da je posljednjih dana zaista neizdrživo zbog komaraca, svjedoče i stanovnici Travnoga. – Evo, nismo ni sat vremena vani, a po tijelu imamo sigurno desetine uboda. Našpricamo sebe i djecu prije izlaska i još ih vani mažem nekoliko puta i kao da ih škropim vodicom. Nema efekta. Nema tog spreja koji pomaže – ogorčena je jedna majka koja nam se javila u redakciju.

Njezini susjedi također ističu kako su primijetili posljednjih dana sve više komaraca od kojih se zaista teško obraniti. 

– Sve je krenulo od posljednjih obilnih kiša. Od tada su se baš namnožili. Nema tog preparata koji pomaže – zaključila je naša sugovornica, dodavši da iako živi na visokom 13. katu, nikad kao ovo ljeto nije morala u stanu paliti aparate protiv komaraca.

VEZANI ČLANCI: 

– Dođem izvana, a puna kuhinja i kupaonica komaraca. Ovo stvarno nikad nisam doživjela, a živim ovdje više od 15 godina – zaključuje.

Ništa bolje nije niti na Vrbanima. Čitateljica kaže kako ima neuobičajene reakcije na ubode. 

– Živim u istom stanu na Vrbanima sad treću godinu. Prve dvije nije bilo problema, navečer stavim tabletu u onaj aparatić koji ide u zid i mirna sam, ne znam jesam li imala tri, četiri uboda cijelo ljeto, a i kad bih izišla, moglo se podnijeti. Ako bi me neki i piknuo, bilo koja krema ublažila bi svrab i kroz dva dana to je to. Ove godine, nakon velikih kiša, postalo je strašno, ništa ih ne može zaustaviti. Bodu konstantno, i unutra i vani, a svrbi po tjedan dana. U ljekarni  sam kupila kremu koja je dvostruko skuplja od drogerijskih, a ni ta baš ne pomaže. Došlo je do toga da mi utječe na kvalitetu života, ni na što se ne mogu koncentrirati dulje od nekoliko minuta, stalno se moram negdje češati – požalila nam se druga čitateljica. 

Poslali smo upit o situaciji s komarcima u Zagrebu u Nastavni zavod za javno zdravstveno dr. Andrija Štampar, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. 

VIDEO Prirodni trikovi protiv uboda komaraca: Koristite talog kave, limun, ružmarin...

Ključne riječi

Komentara 37

MK
marcel.kocan
10:01 22.08.2023.

Iza genijalne ideje Tomaševića o nekošenju trave je bila namjera razmnože pčele, ali one nisu čule Tomaševića, komarci jesu. Pčele naime ne jedu travu, niti ih ona zanima. Ali to se ne uči na tečajevima na Cambridgeu

BI
billynik
10:05 22.08.2023.

Možemo, ali izgleda da ne znaju.

Avatar fidelio
fidelio
10:15 22.08.2023.

Molim lijepo, ne bodu komarci, već komarice (ženke). Nemojte svaljivati ovu problematiku na muški rod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije