Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan vatrogasaca

'Zagrebački vatrogasci ne štite samo Zagreb, već i Hrvatsku'

vatrogasci (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.05.2013.
u 12:08

I Bandić danas u vatrogasnom odijelu poručio: ponosam sam i na mladež, budućnost vatrogastva koja se danas ovdje okupila

Mimohodom na Trgu bana Jelačića te milenijskom fotografijom u obliku svetog Florijana, zagrebački vatrogasci obilježili su dan svog sveca, ujedno i Dan vatrogasaca.

- Zagrebački vatrogasci ne štite samo Zagreb, već i cijelu Hrvatsku, a danas smo pokazali samo dio ljudi i tehnika s kojima raspolažemo - obratio se okupljenim vatrogascima, ali i brojnim znatiželjnicima zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Zagreba, Zlatko Križanić.

Kako je objasnio zapovjednik, zajednica vatrogasaca nastala je još 1870. godine kao Dobrovoljno vatrogasno društvo Zagreb i već je tada štitila grad od svih nedaća.

Vatrogascima se obratio i gradonačelnik Milan Bandić, prigodno obućen u počasnu vatrogasnu odoru.

- I sam sam član DVD-a Kašina na što sam iznimno ponosan. A ponosam sam i na mladež, budućnost vatrogastva koja se danas ovdje okupila - rekao je gradonačelnik.

Vatrogascima su podijeljene i nagrade za najuspješnije DVD-e u prošloj godini.

Prema bodovnoj listi vatrogasne zajednice, prvo mjesto osvojilo je DVD Hrašće, drugo DVD Dankovec, dok je na trećem mjestu DVD Moravče.

Na Zrinjevcu vatrogasci će do 15 sati dijeliti grah na koji su svi pozvani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije