Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRO S NEPLATIŠAMA

Zagrebački holding brani čak 50 odvjetničkih ureda

'26.01.2010., Zagreb - Odvjetnik Silvije Degen, Rodjen je 15. srpnja 1942. godine u Bjelovaru. Ugledni je zagrebacki odvjetnik, politicar i predsjednik Kluba Zagrepcana.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/3
20.02.2012.
u 07:45

Lani je 50 odvjetnika u prosjeku zaradilo po 185.008 kuna. Na popisu su gotovo sva zvučna pravnička imena, među kojima i sadašnji ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Zagrebački holding isplatio je lani 9,250.400 kuna za 50 zagrebačkih odvjetnika i odvjetničkih ureda koje je angažirao kao vanjsku pravnu pomoć! Na popisu su gotovo sva zvučna pravnička imena, među kojima i sadašnji ministar pravosuđa Orsat Miljenić, a jednostavnom matematikom ispadne da je svakomu od njih Holding lani isplatio 185.008 kuna. Uvjetna je to računica jer zasigurno svih 50 pravnika nije dobilo jednak broj predmeta niti sklopilo s Holdingom ugovor iste vrijednosti.

Honorari su tajna

– Podatke o pojedinim isplaćenim iznosima odvjetnicima nismo u mogućnosti dostaviti jer su, prema odredbama sklopljenih ugovora, poslovna tajna – odgovor je iz Holdinga koji trenutačno vodi 237 tisuća sudskih predmeta. Poslovnom tajnom i “Holdingovi će odvjetnici” nazvati zastupanje tog gradskog giganta. No od spomenutog broja sporova najveći ih je broj u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu, Vodoopskrbi i odvodnji, Čistoći i Zagrebparkingu i stoga nije teško zaključiti da je zasigurno riječ o sporovima s neplatišama računa i gradskih prostora, kazni za parkiranje i sličnog. Uz aktualnog ministra s Holdingom su prošle godine, konkretno u srpnju, jednogodišnji ugovor sklopili, među ostalima, i Silvije Degen, Milan Vončina, inače sin potpredsjednice zagrebačke Gradske skupštine Morane Paliković Gruden, Vesna Škare Ožbolt... Inače, Zagrebački holding zapošljava 53 diplomirana pravnika od kojih njih tek 19 ima pravosudni ispit, a 14 je upravnih pravnika.

Srezani izdaci

Stoga jedino tih 19 može zastupati sporove iznad 50 tisuća kuna, a pomaže im 50 odvjetničkih imena od kojih bi se mnogi ipak mogli pozdraviti s “plaćom” iz Holdinga u ovoj godini. Naime, za 2012. trošak za vanjske odvjetnike srezan je na 5,198.365 kuna. Najveća je to ušteda u vezi s ovim, posebice kad se podsjeti da je za istu stavku ova tvrtka 2009. godine dala gotovo 15 milijuna kuna!

Komentara 42

DO
dobravečerhr
08:16 20.02.2012.

Ekipa iz iste političke kamarile sada je preuzela vlast i u cijeloj Hr. Uostalom, nek i drugi u Hr vide i osjete kak je to kad ovakvi vladaju. Pri tome uopće ne mislim da su ovi prije bili bolji. Dapače...

SW
swimm
07:55 20.02.2012.

Holding je u minusu milijardu kn....da,dobro ste procitali ....čak m i l i j a r d u kn lako je sa tuđim k..... po koprivama lupat i glumatati strucnjaka

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:55 20.02.2012.

Hm Zato sam i pitao. Pa 53 pravnika mogu pravno ratovati protiv cijele Amerike, ako nešto znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije