Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČI, USPORITE!

Na cestama EU u četvrtak od 6 sati 24-satni nadzor brzine vozila

prometna nesreća Istra
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
14.04.2015.
u 22:00

Policajci će biti locirani u naseljima i na prometnicama izvan nasilja

Diljem Europske unije policija će od četvrtka do petka provoditi 24-satni nadzor brzine. Koliko ste stisnuli papučicu gasa, kontrolirat će se i na hrvatskim prometnicama.

Samo na području PU zagrebačke pojačan nadzor brzine na prometnicama u naselju i izvan njih kontrolirat će se na više od 200 lokacija, najavili su u policiji

Policija će s pojačanom kontrolom početi u četvrtak u 6 sati ujutro. Akciju provodi Europska mreža prometne policije (TISPOL) s ciljem podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa. Time se žele smanjiti i crne statistike koje pokazuju da je brzina i dalje jedan od vodećih uzroka prometnih nesreća.

Na hrvatskim cestama prošle je godine zbog brzine smrtno stradala 141 osoba, a negativan trend poginulih i teško ozlijeđenih nastavlja se i ove godine. U prva dva mjeseca 2015. zbog nepropisne brzine i brzine neprilagođene uvjetima na cesti zabilježeno je 450 nesreća. U njima je život izgubilo 19 ljudi, a više od 600 bilo ih je ozlijeđeno.

>>Jedan vozio brzo, drugi išao na crveno: Obojicu vozača optužili za smrt majke i sina u Zagrebu

Komentara 2

SA
samoborka
22:27 14.04.2015.

Bolje kontrolirajte koliko vozaca trkelja na mobitelu za vrijeme voznje. To je masu puta puno pogubnije od brze voznje.

JO
josmalopanestalo
08:56 15.04.2015.

najlakše je napisati neprilagođena brzina, nego istražiti i popraviti sve ostalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije