Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora sindikata

Zagreb se priprema za globalni prosvjed u subotu

wall (1)
AFP/PIXSELL
10.10.2011.
u 15:08

Među prvima svoje su sudjelovanje na prosvjedu koji će se održati 15. listopada u 18 sati na Jelačićevu trgu potvrdili Nezavisni hrvatski sindikati.

Zagreb odbrojava dane do subote 15. listopada i ubrzano se priprema za globalni prosvjed koji ima sve više pristaša i na Facebook-grupi i među udrugama, studentskim pokretima te sindikatima.
Među prvima svoje su sudjelovanje na prosvjedu, koji će se održati 15. listopada u 18 sati na Jelačićevu trgu, potvrdili Nezavisni hrvatski sindikati.

Kako je objasnio Krešimir Sever, predsjednik NHS-a, sudjelovanje na prosvjedu koji se organizira na globalnoj razini, a kojim će se boriti protiv utjecaja neoliberalizma, multinacionalnih korporacija, financijskih institucija i s njima povezanih političkih elita na živote građana slobodan je izbor svakog radnika.

– Ali smatramo da sprega politike i financija, koje nam svakoga dana udaraju po leđima, traže da se odazovemo prosvjedu – prozvao je Sever.
Za prosvjed nema dugotrajnih priprema kao kada organiziramo sindikalne prosvjede pa osiguravamo i autobuse ne bi li naši članovi iz drugih krajeva Hrvatske stigli u Zagreb, ali nadam se dobrom odazivu – dodaje Sever.

U prosvjed je pozvao sve radnike pod sloganom „Dosta pohlepe – radnik je iznad profita“.

Komentara 1

JA
jalnus
20:11 10.10.2011.

Tak treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije